Tarta cu prune si dulceata

de gaby_gabytza in Prajituri, 26 Ian 2013 | 722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 5 linguri dulceata
  • 10 prune (eu am folosit din compot)
  • 100 g nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si dulceata:

Amestecam toate ingredientele uscate. Amestecam galbenusul de ou si smantana adaugam faina, untul si incepem sa framantam o coca nelipicioasa si dam la rece cca 1 ora.

Intindem coca intr-o foaie rotunda. Asezam in forma si adaugam 3 linguri de dulceata, prunele din compot scurse bine si fara samburi. Adaugam nuci deasupra, dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos la foc mic.

Eu am preferat sa aduc marginea un pic peste dulceata 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune si dulceata 200018
retete culinare - Tarta cu prune si dulceata 200019
retete culinare - Tarta cu prune si dulceata 200020

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

27.01.2013, 10:57

am aflat acu

mamaieelena 1

27.01.2013, 14:58

ce bunatate

gaby_gabytza 1

31.01.2013, 17:52

ms mamae

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21