Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

de BakeUpArtist in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2016 | 3612 vizualizari

 

Astăzi am avut poftă de ceva ușor, cu gust de primăvară. Și având în vedere că iubesc toate tipurile de brânză, am ales să fac o tartă rapidă, care nu necesită mult efort.   

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de apa rece
  • sare

Umplutura:

  • 300 g ricotta
  • 100 g smantana pentru gatit
  • 100 g telemea vaca
  • 2 oua
  • 12- 15 rosii cherry
  • marar verde
  • sare
  • busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii Cherry:

Blat: Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare. Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă. Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute. După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță. Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute.

Umplutura: Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit. Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine. Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă. Turnați compoziția peste blatul precopt. La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză.

Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.

 

 

TIPS-URI

1

Folositi ingredientele reci pentru blat, pentru a fi mai fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii Cherry" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.11.2016, 20:05

MotanLaOale 1

04.11.2016, 08:46

Gherca Daniela 1

04.11.2016, 16:44

imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu crema de branza