Tarta cu zucchini

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2016 | 1825 vizualizari

 

Fac des tarte, in special varianta cu aluat clasic, unt, faina si apa.  Asa cum spune si Laura Adamache ( sursa de inspiratie a acestei retete ) aceasta versiune e mult mai rapida si mult mai simpla. Doar ca, prima data folosind atat de multe vase, mi-am zis ca e  cazul sa schimb modul de lucru intr-unul mai simplu (pentru mine, evident ). Rezultatul a fost acelasi.

Este un aperitiv foarte gustos, ce poate fi luat si la pachetel.

 

INGREDIENTE

  • 2 zucchini medii ( 500 gr )
  • 4 oua mari
  • 50 gr unt topit
  • 150 gr parmezan ras
  • 150 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zucchini:

1. Spalam zucchini, ii stergem si ii taiem felii subtiri, de aceeasi grosime.  2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam galbenusurile, apoi untul topit si racit, laptele, faina si praful de copt ( amestecate in prealabil ) si parmezanul. Potrivim de sare si piper. 3. Punem alternativ un strat de aluat si unul de zucchini, terminand cu un strat de aluat.Puteti presara  putin parmezan deasupra, pentru design. 4. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 30-40 min la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea si daca mai este cazul, lasam cateva minute in plus. In mod normal, cand se formeaza o crusta ar trebui sa fie bine coapta. 5. Lasam la racit si putem portiona. 

 

TIPS-URI

1

am taiat la un moment dat dovleceii cu razatoarea Borner, erau foarte subtiri, aproape transparenti si i-am dat cu sare. N-a fost ok, cel mai bine este sa-i taiati subtiri, si sa nu-i dati cu sare.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu zucchini 451899
retete culinare - Tarta cu zucchini 451900
retete culinare - Tarta cu zucchini 451901
retete culinare - Tarta cu zucchini 451902
retete culinare - Tarta cu zucchini 451903
retete culinare - Tarta cu zucchini 451904

COMENTARII (25)

dantes 1

10.08.2016, 08:14

Buna!

Raluca57 1

16.08.2016, 08:35

Este minunata! Am respectat indicațiile, dovleceii i-am tăiat felii nu prea subțiri. Am pus si marar. Foarte gustoasa, rapida!

Ela68 1

17.08.2016, 11:12

Ma bucur ca esti incantata, Raluca !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18