Tarta de fructe cu gelatina

de Valclaudia in Prajituri, 14 Iul 2013 | 16767 vizualizari

 

fetita mea adora tarta asta! O combinatie de dulce cu acrisor, un desert portivit pentru o zi de vara (mai ales daca o tineti la frigider inainte de servire)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de apa minerala
  • 1/2 pliculet praf de copt (stins intr-o jumatate de lingurita de otet)
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 1 plic de budinca vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • lapte, cca 450 ml
  • Fructe:
  • 4 nectariene
  • 1 cana de strugurei rosii
  • Pentru decor:
  • 2 plicuri gelatina alimentara pentru tarte (una rosie. una alba)
  • 2 linguri de zahar
  • cca 450 ml apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe cu gelatina:

Intai ne ocupam de prepararea blatului:

Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand galbenusurile isi dubleaza volumul. Sarea se adauga peste albusuri, se mixeaza la viteza mare a mixerului pana obtinem o spuma. Peste galbenusurile batute adaugam pe rand cele patru linguri de apa, apoi alternam cu incorporarea albusului batut spuma si cele 4 linguri de faina proaspat cernuta.

Ungem o tava de tarte cu ulei, o tapetam cu faina si turnam aluatul de blat in ea. Dam la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 20-25 min la temperatura moderata.
 Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca blatul in tava apoi il mutam pe un platou ,rasturnandu-l.

Trecem la prepararea cremei /budincii, urmand indicatiile de pe plic. Eu intotdeauna reduc putin cantitatea de lichid trecuta la ingrediente/instructiuni; in acest caz,de la 500 ml lapte am folosit doar 450 ml, pentru a fi sigura ca mi se intareste budinca.

Cand budinca este fiarta, asa fierbinte o intindem peste blat.

Spalam nectarinele, le taiem si le asezam peste budinca.Deasupra presaram bobite de strugurei rosii.

Pregtim gelatina, urmand ca si la budinca instructiunile de pe plic. (Eu am folosit un plic de gelatina transparenta si unul de gelatina rosie pentru a obtine prin combinarea lor un roz transparent, sa se vada fructele pe tarta; plus ca si aici am redus apa de la 500ml la 450).

Turnam gelatina fierbinte peste fructe, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi trecem tarta prin frigider pentru cel putin o ora si servim.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructe dupa preferinta fiecaruia. Eu asta am avut...

2

Ornata cu frisca e si mai buna dar n-am avut :(

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244529
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244530
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244531
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244532
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244533
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244534
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244535
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244536
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244537
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244538
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244539
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244540
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244541
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244542
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244543
retete culinare - Tarta de fructe cu gelatina 244544

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

15.07.2013, 22:59

minunat!la favo

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 17:23

arata grozav

delia64 1

08.09.2016, 09:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: