Tarta omleta de prepelita

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2012 | 1875 vizualizari

 

Tartele sarate sunt preferatele familiei. Cred ca deja ati observat asta.
Aceste tarte sunt de mare efect, sunt delicioase si se fac foarte repede!
Indiferent ce umplutura le fac, se termina rapid din farfurii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 100 g sunca de casa afumata
  • 250 g salam uscat
  • 3 fire ceapa verde
  • 21 oua prepelita
  • 200 ml smantana
  • 150 g cas oaie
  • 20 buc mini Mozzarella
  • 200 g cascaval Gouda
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta omleta de prepelita:

Sunca si salamul le taiem felii subtiri.

Ceapa verde o curatam, o taiem marunt si o calim in putin unt.

Ungem cu unt o forma rotunda de 40 cm diametru , asezam o foaie de aluat pe fundul tavii si 1-2 cm din aluat sa acopere peretii laterali ai formei.Intepam cu furculita aluatul, din loc in loc.

Ceapa verde sotata o asezam pe aluatul din tava, presaram peste ea sunca si salamul taiate.

Intr-in bol mai mare spargem 14 oute pe care le batem bine cu smantana , cu casul de oaie razuit si cu 13 mini mozzarella. Asezonam si rasturnam compozitia peste salamul din tava.

Deasupra radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.

Deasupra spargem celelalte 7 oute si le asezam din loc in loc, intercalate cu cele 7 mini mozzarella ramase.

Ornam cu putin ardei gras rosu si cu frunze de ceapa verde.

Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ o ora pina cand deasupra se face o crusta aramie si ouale sunt coapte si mozarela topita.

Se serveste asa calda, taiata in portii.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Daca va ramane , a doua zi se poate reincalzi.

2

Se poate pune , cu incredere si la pachet.

RETETA IN IMAGINI

Tarta omleta de prepelita-0
Tarta omleta de prepelita-1
Tarta omleta de prepelita-2
Tarta omleta de prepelita-3
Tarta omleta de prepelita-4
Tarta omleta de prepelita-5
Tarta omleta de prepelita-6

COMENTARII (14)

Sim0na 1

02.05.2012, 17:50

Ce minunat arata...

jolygina 1

02.05.2012, 23:45

bun

Toamna07 1

05.05.2012, 14:10

Asta da !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04