Tarta racoroasa cu piersici

de Julie in Torturi, 25 Iul 2010 | 2410 vizualizari

 

Va propun un desert racoros pentru o zi de vara fierbinte!
Nu are nevoie de cuptor...dar...exact asta si cautam acum, nu ?! :)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 200-250 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt
  • 100 ml compot de piersici
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie

CREMA:

  • 200 g smantana
  • 125 g iaurt de piersici
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 150 g crema de branza proaspata (almette ,etc)
  • 10 g gelatina
  • piersici din compot sau proaspete

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta racoroasa cu piersici:

Pentru blat:
 Pisam biscuitii.
Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul,apoi il turnam peste biscuiti.
Adaugam cacao si esenta de vanilie.
Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine,mai adaugam compot.
Pregatim o tava, preferabil sa fie cu margini detasabile .Sau folosim ce avem in dotare...Eu am tapetat o tava obisnuita cu folie alimentara.

Intindem compozitia de blat in tava si o nivelam cu o lingura uda.
Dam tava la frigider, pana pregatim crema.

Mixam crema de branza cu zaharul farin.adaugam smantana, iaurtul si o parte din piersici ,taiate in cuburi mici.

Dizolvam gelatina in 100 ml compot.
O lasam sa se inmoaie 10 minute,apoi o punem pe baie de aburi ,amestecand continuu pana se dizolva complet.
Adaugam gelatina calduta in crema.
Turnam crema peste blatul de biscuiti.
Deasupra repartizam piersici taiate felii.
Dam tava la frigider pentru 4-5 ore.

Daca vrei sa fie o tarta mai festiva, o poti orna cu frisca.

Sa ai pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta racoroasa cu piersici 43050
retete culinare - Tarta racoroasa cu piersici 43051
retete culinare - Tarta racoroasa cu piersici 43052
retete culinare - Tarta racoroasa cu piersici 43053
retete culinare - Tarta racoroasa cu piersici 43054
retete culinare - Tarta racoroasa cu piersici 43055
retete culinare - Tarta racoroasa cu piersici 43056

COMENTARII (24)

Julie 1

27.07.2010, 09:42

Mena, O portie si pentru tine?

mena29 1

27.07.2010, 10:00

O portie mare

Julie 1

27.07.2010, 17:10

Toate portiile sunt mari! Nu sunt zgarcita!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29