Tort de ciocolata alba cu banana

de laylalala in Torturi, 4 Iul 2010 | 3067 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 6 oua, separate
  • 150 gr zahar 
  • 2 lingurite zahar vanilat bourbon
  • 100 gr ciocolata alba, topita
  • 50 ml lapte
  • 180 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 ml lichior de ciocolata

Pentru umplutura

  • 4 banane
  • 4-6 linguri sirop de caramel
  • 200 ml frisca lichida, batuta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba cu banana:

Inainte cu o zi de preparare, pune bananele la congelator, iar urmatoarea zi scoate-le cu cateva ore inainte de a face umplutura pentru a se decongela si a se inmuia.
Pentru blat incinge cuptorul la 180°C apoi unge cu grasime si tapeteaza cu faina forma de tort dorita.
Bate albusurile cu un praf de sare.Separat bate galbenusurile cu cele doua feluri de zahar.Adauga ciocolata alba topita si laptele apoi amesteca.Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.In final inglobeaza albusurile spuma, toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca, taie-l in jumatate pe orizontala apoi insiropeaza-l cu 70 ml lichior de ciocolata.
Pentru umplutura, decojeste bananele decongelate apoi paseaza-le impreuna cu 30 ml lichior de ciocolata ramas pana cand se obtine o pasta omogena.
Pentru asamblare, aseaza un blat pe o farfurie.Unge blatul cu pasta de banana cu lichior apoi stropeste bananele cu 5-6 linguri sirop de caramel.Aseaza deasupra blatul ramas.Decoreaza tortul cu frisca batuta si sirop de caramel apoi da-l la rece pana la momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata alba cu banana-0
Tort de ciocolata alba cu banana-1
Tort de ciocolata alba cu banana-2
Tort de ciocolata alba cu banana-3
Tort de ciocolata alba cu banana-4
Tort de ciocolata alba cu banana-5
Tort de ciocolata alba cu banana-6
Tort de ciocolata alba cu banana-7

COMENTARII (10)

andreea_angelo

andreea_angelo 1

03.12.2012, 17:05

roxana_simona

roxana_simona 1

26.07.2013, 13:19

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 12:18

ce frumusete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!