Tarta rustica cu mere si Amaretto

de Rux in Prajituri, 8 Feb 2014 | 1707 vizualizari

 

Pentru ca m-am indragostit iremediabil de blatul acesta de tarta delicios si atat de fraged( cel de la tarta cu ciocolata si Amaretto), astazi pentru micul dejun am preparat doua tarte cu mere care ne-au incantat pe deplin, Cred ca stiti prea bine cum miroase in casa cand ai o asemenea prajitura cu mere in cuptor :) Imi aduce mereu aminte de copilarie ....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 250 gr faina(plus pentru infainat)
  • 100 gr amidon
  • 1 ou mare
  • 100 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • vanilie
  • o lingura cu varf de Amaretto

Umplutura:

  • 2 kg mere
  • Cateva linguri de Amaretto
  • zahar brun, o canita, pentru presarat ( pentru o singura tarta)
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si Amaretto:

Din aceasta cantitate vor iesi doua bucati de aluat pentru doua tarte.

Pentru a prepara acest blat, untul rece scos din frigider il vom da pe razatoarea mare si-l vom pune direct in vasul de framantat.

Adaugam pe rand restul ingredientelor si framantam un aluat fraged pe care-l infainam si-l punem la rece intr-o folie pentru 30 de minute.

Intre timp spalam si curatam merele apoi le taiem felii. Daca merele au coaja frumoasa pastrati-o, e foarte sanatoasa :)

Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in doua bucati.

Pregatim formele de tarta.

Pe o foaie de copt( pergament), intindem primul blat. Eu l-am intins foarte bine cu o foile de prospetime deasupra. Daca nu aveti si doriti sa intindeti direct pudrati bine sucitorul cu faina, presarati-o si pe coca si apoi veti intinde aluatul mai usor. Dupa parerea mea cel mai simplu se intinde blatul punand deasupra o folie. Vom cauta ca atunci cand intindem coca, foaia de aluat sa depasesca putin marginea formei.

Am asezat blatul cu tot cu foaia de copt in forma, am asezat bucatile de mere, am pus deasupra cate o cana de zahar presarata uniform, am stropit cu Amaretto, am pudrat apoi cu vanilie si scortisoara. Vom intoarce usor marginea de blat peste mere.

Coacem tarta la 200 de grade pentru 45 de minute. Lasati-o sa se raceasca apoi mutati tarta cu grija pe un platou.( Atentie, este fff frageda!)

Pudram tarta cu zahar pudra vanilat si-o servim cu mare placere...e minunata!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta rustica cu mere si Amaretto-0
Tarta rustica cu mere si Amaretto-1
Tarta rustica cu mere si Amaretto-2
Tarta rustica cu mere si Amaretto-3
Tarta rustica cu mere si Amaretto-4
Tarta rustica cu mere si Amaretto-5
Tarta rustica cu mere si Amaretto-6
Tarta rustica cu mere si Amaretto-7
Tarta rustica cu mere si Amaretto-8

COMENTARII (65)

Rux 1

10.02.2014, 15:40

Multumesc Lau, esti o draguta!

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:09

Ce bunatate!!

Rux 1

02.05.2014, 19:50

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04