Tarta rustica cu prune si nuci

de Rocsi in Prajituri, 15 Apr 2013 | 1982 vizualizari

 

Dupa cum bine stiti Magda cea care detine blogul Cat's kitchen este gazda in aceasta luna in cadrul proiectului Dulce Romanie si ne provoaca sa gatim cu leurda, ciuperci sau tarte rustice...Leurda nu am mancat niciodata, cu ciuperci nu stiam exact ce sa fac mai ales ca trebuie sa fie un preparat de post, asa ca, in cele din urma, am ales o tarta rustica dar tot de post. Cred ca mai bine nu se putea ca ne-a placut asa mult si s-a mancat cat ai clipi si s-a cerut repetata.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 125 gr margarina la pachet
  • 200 gr faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 5 linguri apa rece

Pentru umplutura:

  • 600 gr prune congelate (sau proaspete cand este sezonul lor)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
  • cativa miezi de nuca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu prune si nuci:

Aluatul:
Intr-un bol punem margarina rece taiata cubulete.
Adaugam faina, zaharul, zaharul pudra cu pastai de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si amestecam cu degetelele pana obtinem un aluat nisipos.
Punem cele 5 linguri de apa si framantam pana aluatul este inchegat bine si formam o bila.
O invelim in folie alimenta si o dam la frigider macar 30 de minute.
Prunele le  scoatem la dezghetat cu o seara inainte, apoi le asezam intr-o sita sa se scurga de zeama.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram putina faina pe masa de lucru si intindem o foaie de circa 1 cm grosime.
Ungem o tava de tarta cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem foaia din aluat, o lipim bine si de margini apoi o intepam cu furculita.
Asezam prunele, presaram zaharul, apoi pe cel pudra cu pastai de vanilie si rupem cateva bucatele de miez de nuca pe care le asezam deasupra.
Marginile de aluat nu le taiem ci venim cu ele peste prune si facem niste pliseuri.

Bagam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam tarta la copt pana aluatul devine auriu, dureaza cam 40- 45 de minute.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Se poate servi simpla sau pudrata cu zahar.
Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta rustica cu prune si nuci 220017
retete culinare - Tarta rustica cu prune si nuci 220018
retete culinare - Tarta rustica cu prune si nuci 220019
retete culinare - Tarta rustica cu prune si nuci 220020
retete culinare - Tarta rustica cu prune si nuci 220022
retete culinare - Tarta rustica cu prune si nuci 220024
retete culinare - Tarta rustica cu prune si nuci 220025

COMENTARII (62)

Rocsi 1

21.04.2013, 21:10

Ruxy iti multumesc mult

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 13:50

ce frumos arata

Rocsi 1

19.11.2013, 19:56

Krysty multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D