Tarta si "tartute" cu fructe

de lia maria in Prajituri, 8 Iun 2010 | 5944 vizualizari

 

Fina si racoritoare pentru zile fierbinti de vara...Este o prajitura care se poate face cu orice fel de fructe dupa placerea fiecaruia,inclusiv iarna,cu fructe din compot.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200g faina
  • 100g amidon
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 200g unt rece
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 200g zahar
  • 4 budinci de vanilie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 500g smantana grasa
  • Glazura:
  • 4 bucati piersici bine coapte
  • 500g cirese
  • 2 plicuri gelatina rosie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta si "tartute" cu fructe:

Amestecam faina ,zaharul si amidonul,adaugam untul rece taiat in bucatele si-l frecam putin cu  faina, adaugam ouale si pesmetul, omogenizam totul, dar  fara sa framantam. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider.

Punem 800ml lapte cu zaharul si esenta la fiert. In restul de lapte dizolvam praful de budinca si cand laptele ajunge la punctual de fierbere , adaugam, amestecam si fierbem pana se ingroasa bine. Lasam cam 15’ sa se raceasca putin, dupa care adaugam smantana si amestecam totul foarte bine optinand astfel crema.

Scoatem aluatul, il intindem pe masa infainata si captusim formele  apasand bine aluatul pe toata suprafata. Eu folosesc o forma de tort, cu peretii detasabili deoarece este mai inalta si 10 forme mici de tarte la care ai mei le spun “tartute”.

Umplem formele cu crema si dam la cuptor, pentru 50’ la foc moderat, pana ce crema capata fermitate si o culoare aurie . Formele mici “tartutele” le scoatem dupa 30’.

Intre timp taiem in felii piersicile si scoatem samburii din cirese.

Lasam sa se raceasca tartele dupa care le ornam cu fructe peste care turnam glazura din gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

Se dau la rece si se serveste preferabil a doua zi cand se indeparteaza peretii detasabili ai tartei si se taie in felii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta si "tartute" cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel