Tarte alsacienne

de Corinuta in Prajituri, 11 Feb 2014 | 9842 vizualizari

 

O prajitura foarte buna asemanatoare cu cheesecake-ul american! M-am indragostit de ea de cum am vazut-o si am tot cautat pe net retete pana am gasit ceva care sa-mi placa. Este foarte buna, v-o recomand cu drag, daca va plac tartele si cheesecake-ul :)

Si, pentru ca azi o sarbatorim pe Eluca, un om bun si frumos si tare drag mie, ii dedic ei aceasta prajitura buna, buna! Te pup Ela draga si iti doresc din suflet multa sanatate, multe bucurii si mai ales mult timp liber pe care sa-l petreci cu cei dragi tie. LA MULTI ANI!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 40 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie (Bio daca gasiti)
  • 5 linguri lapte rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza quark (un fel de branza de vaci cremoasa)
  • 250 g creme fraiche (smantana cu 30% grasime)
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte alsacienne:

Mai intai pregatim aluatul de tarta: se amesteca faina cu praful de sare si zaharul intr-un bol, se adauga coaja de lamaie si untul taiat cubulete si se amesteca usor cu mainile. La sfarsit se adauga laptele si se framanta pana obtinem un aluat omogen - daca aluatul e prea tare mai puteti adauga o lingura doua de lapte. Se inveleste aluatul intr-o folie si se da la frigider pentru circa o ora.

Pentru umplutura: se amesteca intr-un bol faina cu zaharul, zaharul vanilat, branza, smantana si galbenusurile pana la omogenizare. Separat se mixeaza bine albusurile cu un praf de sare.Se amesteca usor cu o spatula albusurile batute spuma cu amestecul de branza.

Se intinde aluatul cu sucitorul pe masa infainata, dandu-i o forma rotunda cu care sa putem imbraca o forma de tort, inclusiv peretii acesteia. Se aseaza aluatul in forma de tort unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, se intinde bine cu mainile daca mai este nevoie, apoi se toarna umplutura si se niveleaza usor.    Se coace tarta 20-30 de minute la 180 de grade, apoi inca 20 de minute la 150 de grade.

Pentru a nu se crapa la suprafata, e preferabil sa o lasati la racit in cuptor, iar apoi la temperatura camerei, dupa care se da la rece pana la servire. Inainte de a o taia puteti sa o pudrati cu zahar praf.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga la umplutura stafide, merisoare, daca va plac

2

deasupra puteti adauga la servire un sos de fructe, caramel sau ciocolata, dar va avertizez ca tarta este destul de dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte alsacienne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

anca_rm 1

18.02.2014, 13:09

cred ca e tare buna tarta asta , o sa o incerc cu siguranta

LidiaChivu 1

20.03.2014, 23:26

imi place mult!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 23:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, lamaie si bezea