Terina de ficat cu sos de afine

de Oana in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2010 | 9472 vizualizari

 

Un deliciu! Reteta by Irina

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • 2 cepe
  • un pachet de unt
  • 2-3 fire de cimbru
  • 2 fire de rozmarin
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de coniac
  • 5 linguri de fistic
  • 10 g gelatina
  • sos de afine (de la un borcan cu dulceata de afine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de ficat cu sos de afine:

Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii curatati si spalati. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si cimbrul, rozmarinul(proaspete) si dafinul, apoi se lasa la foc mic pana se patrund bine ficateii. Se lasa la racit, se scot firele de cimbru, rozmarin si foile de dafin si se mixeaza cu blenderul pana se obtine o pasta fina. Gelatina se pune in 100 ml apa la inmuiat, apoi se pune peste pasta de ficat. Se adauga apoi fisticul (se poate inlocui sau combina cu nuca macinata, dupa gust) si coniacul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune folie de plastic intr-o tava si se toarna amestecul, iar pe deasupra se presara fistic pana se acopera. Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se scoate pe un platou, se feliaza si se stropeste cu sos de afine.

 

Aici este reteta Irinei.

 

RETETA IN IMAGINI

Terina de ficat cu sos de afine-0
Terina de ficat cu sos de afine-1
Terina de ficat cu sos de afine-2
Terina de ficat cu sos de afine-3
Terina de ficat cu sos de afine-4
Terina de ficat cu sos de afine-5
Terina de ficat cu sos de afine-6
Terina de ficat cu sos de afine-7
Terina de ficat cu sos de afine-8

COMENTARII (26)

babi5 1

16.12.2013, 13:55

madalinanicoleta 1

16.12.2013, 17:24

gaby_gabytza 1

16.12.2013, 18:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41