Tigaie picanta

de Bucataria Stefaniei in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2014 | 2935 vizualizari

 

Este o reteta foarte usoara si totodata foarte, dar foarte gustoasa. Recunosc ca ultima portie a fost foarte mica si chiar am spus: "Doar atat? Nu mai este? :(" Binenteles ca a doua zi am facut iar. Iata si reteta:

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva de fasole boabe rosie (800g)
  • 1 conserva de porumb
  • 200ml pulpa de rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras verde
  • 3 cepe mici
  • 200g salam chorizo
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita rasa praf de chilli
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei
  • 200ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie picanta:

   Daca nu sunteti fani mancarurilor picante, va recomand sa puneti mai putin praf de chilli.

   Ceapa se taie marunt si se caleste in cele 3 linguri de ulei. Se adauga salamul chorizo feliat subtire pana ce acesta isi schimba putin culoarea. Se adauga ardeiul taiat cuburi si porumbul. Se acopera si se lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute.

   Dupa ce au fiert, se adauga sucul de rosii, usturoiul maruntit, foile de dafin si toate mirodeniile. Se amesteca si se gusta. Atentie la chilli.

   Se adauga si fasolea si se fierb impreuna pentru aproximativ 5 minute, dupa care se adauga apa. Se acopera si se mai tin pe foc pentru aproximativ 10-15 minute, pana cand toata compozitia devine putin mai uscata.

   Sa aveti pofta!

   Pentru mai multe detalii puteti accesa: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/03/tigaie-picanta.html

 

RETETA IN IMAGINI

Tigaie picanta-0
Tigaie picanta-1
Tigaie picanta-2
Tigaie picanta-3
Tigaie picanta-4

COMENTARII (4)

laura_n 1

11.04.2014, 15:58

pe gustul meu!

Bucataria Stefaniei 1

11.04.2014, 18:02

da si pe gustul nostru, este bestiala.

Bya Ralu 1

30.10.2014, 16:33

Bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04