Tikka Masala

de Ksenya in Pui, 9 Apr 2021 | 13478 vizualizari

 

Tikka masala este un preparat foarte cunoscut si apreciat in toata lumea.
Face parte din gastronomia indiana.
O explozie de mirodenii si culori.
Va indemn s-o incercati.
Eu am facut-o de data acesta de pui.

 

INGREDIENTE

  • Marinada:
  • 4 pulpe de pui dezosate si fara piele sau piept de pui
  • 200 grame iaurt
  • 2 lingurite gimbir razuit
  • 2 lingurite usturoi zdrobit
  • 2 lingurite grama masala
  • 2 lingurite turmenic
  • O lingurita chimen macinat
  • Fulgi ardei iute (optional )
  • 2 lingurite boia ardei dulce
  • O jumatate lingurita sare
  • Sosul
  • 50-70 g unt
  • O ceapa mare tocata marunt
  • O lingurita turmenic
  • O lingurita coriandru boabe macinate
  • O lingurita grama masala
  • 2 cesti piure de rosii sau suc de rosii mai scazut
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • O cana smantana de gatit
  • O lingurita zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tikka Masala:

 

 Intr-un bol adaugam carnea taiata bucati mai mici, adaugam toate ingredientele de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece pentru 30 min.

 Intr-o tigaie adaugam 3 linguri ulei, apoi cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam bucatile de carne si le rumenim pe ambele parti. Scoatem pe un platou si dam deoparte.

 Continuam in tigaie sa topim untul, adaugam ceapa si sotam pana ceapa devine sticloasa; adaugam, turmenicul, coriandrul, garam masala, pireul de rosii, adaugam boiaua de ardei dulce.

 Amestecam totul si lasam 2 minute la foc potrivit amestecand in continuu.

 Adaugam smantana de gatit si zaharul brun. Amestecam bine totul din nou, lasam 3 minute.

 Adaugam bucatile de carne rumenite, incorporam bine in sos. Mai lasam 2-3 minute.

 Se serveste cu orez si cu coriandru verde tocat marunt sau verdeata care va place.

 Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti o ocazia sa alegeti intre piept de pui si pulpe de pui, alegeti intotdeauna varianta a 2-a

2

Acest preparat se serveste picant mediu, insa puteti adauga sau nu fulgi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui