Tiramisu cu capsuni

de ela in Torturi, 5 Iun 2012 | 2416 vizualizari

 

delicat si dulce....

 

INGREDIENTE

  • 1kg capsuni
  • 4oua
  • 250gr mascarpone
  • 180gr zahar(eu am pus indulcitor diamant)
  • 24piscoturi
  • 175ml suc de capsuni+1lingura zahar(indulcitor)+125ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu capsuni:

Spalam capsunile,le rupem coditele,le taiem in doua si le punem la scurs intr-o sita.Din 200gr capsuni facem un suc pe care il amestecam cu o lingura de zahar si pana la 300ml punem apa.

Separam galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile le frecam cu 120 gr  zahar sau indulcitor pana se albesc.Se pune crema de mascarpone si se omogenizeaza bine.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,se adauga 60gr zahar sau indulcitor si se bat pana se intaresc.,apoi le incorporam in compozitia de mai sus,omogenizand bine.Adaugam si capsunile si amestecam usor.

Intr-o forma rotunda de tort de 20cm,cu fund detasabil,punem un strat de piscoturi trecute rapid prin sucul de capsuni,peste care turnam un strat de crema,apoi continuam la fel pana terminam crema si piscoturi.Dam la rece cateva ore,inainte sa dam marginile formei jos.Ornam cu capsuni.

 

TIPS-URI

1

ouale sa fie cat mai proaspete,daca se poate,de tara

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu capsuni-0
Tiramisu cu capsuni-1
Tiramisu cu capsuni-2
Tiramisu cu capsuni-3
Tiramisu cu capsuni-4
Tiramisu cu capsuni-5
Tiramisu cu capsuni-6
Tiramisu cu capsuni-7
Tiramisu cu capsuni-8
Tiramisu cu capsuni-9

COMENTARII (44)

ela

ela 1

06.06.2012, 21:10

Miuta,multumesc mult,imi era dor de tine ,ma mai abtin ca boala nu ma mai lasa sa imi fac de cap

Panacris

Panacris 1

08.06.2012, 20:29

Super bun si delicat!

Alinutza80

Alinutza80 1

25.06.2012, 16:42

foarte tentant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!