Tiramisu de capsuni

de Doralinda in Dulciuri, 7 Iun 2013 | 1954 vizualizari

 

Ca tot e vremea capsunilor, am zis sa incerc o reteta, caci pana acum, le serveam doar simplu sau cu zahar. O bunatate! Doar ca eu am gresit, ar fi trebuit sa las putin crema la frigider, deci prezentarea nu e cea dorita, dar gustul......va las sa va imaginati!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr capsuni
  • 12 biscuiti speculoos ( sunt niste biscuiti aromati deja cu scortisoara)
  • 250 gr branza dulce foarte moale gen mascarpone dar chiar mai moale decat, cam ca smantana noastra dar mai groasa, ca sa aveti idee ce ati putea lua
  • 50 gr zahar fin
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu de capsuni:

Amestecati branza cu zaharul, apoi taiati pastaia de vanilie pe lung si cu ajutorul unui varf de cutit scoateti samburii din mijloc si adaugati la compozitia de branza. Puneti deoparte 6 capsuni, iar restul, deja spalate, le taiati in bucatele mici. Spargeti cu mana 2 biscuiti in bucatele foarte mici si puneti pe fundul fiecarui pahar. Adaugati un rand de capsuni, apoi un rand din compozitia de branza si repetati inca odata terminand cu branza si decorati cu o capsuna. De preferat sa lasati la frigider cca 1 ora inainte de a fi consumat.

 

TIPS-URI

1

E indicat (din propria experienta) sa puneti crema din branza amestecata cu zaharul la frigider ptr cca 30 min inainte de a unple paharul, asa veti avea o crema mai dura care nu se va amesteca cu restul de ingrediente si va arata mai frumos!

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu de capsuni-0
Tiramisu de capsuni-1
Tiramisu de capsuni-2
Tiramisu de capsuni-3

COMENTARII (29)

Toamna07

Toamna07 1

07.06.2013, 16:17

Delicios,parol!

Doralinda

Doralinda 1

07.06.2013, 16:43

Toamna, multumesc mult ptr apreciere!

mena29

mena29 1

08.06.2013, 08:42

Nu-ti cer ca sigur nu mai ai!Arata excelent!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!