Tiramisu de casa

de andreigiuk in Prajituri, 30 Apr 2013 | 10479 vizualizari

 

Un desert delicios ce merge cu orice ocazie speciala..!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 lg.zahar
  • 1 pachet de piscoturi(400 g)
  • 2 fiole esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 500 g mascarpone(2 cutii)
  • 300 ml cafea rece
  • 2 plicuri frisca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu de casa:

Se separa ouale in vase adanci si separate. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se bat albusurile in celalalt vas cu mixerul, punandu-se plicurile de frisca si se amesteca foarte bine albusurile cu frisca pana ce aceasta scade. In galbenusuri se adauga mascarpone si esenta de vanilie si se amesteca. Se toarna apoi galbenusurile cu mascarpone peste albusurile cu frisca si se amesteca foarte bine. In cafeaua racita se pune o esenta de rom si apoi se trec piscoturile prin ea dupa care se formeaza 2 randuri de piscoturi cu crema. Eu am pus si o esenta de rom in crema finala ca sa dea o aroma mai buna. La final se pudreaza cu cacao si se da la frigider timp de cateva ore.

Pofta Buna....!!!

 

COMENTARII (14)

deyutzky

deyutzky 1

01.05.2013, 08:29

diana_k

diana_k 1

01.05.2013, 09:52

MonaMimi

MonaMimi 1

01.05.2013, 14:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!