Tiramisu Dukan

de mimmi in Prajituri, 14 Iul 2014 | 1015 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 4 oua
  • 3 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri gluten de grau
  • 1 lingura branza de vaci dregresata
  • 3 linguri lapte degresat
  • 2-3 linguri indulcitor
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita cafea sau esenta de cafea

Pentru crema :

  • 400 g branza de vaci degresata sau quart
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 ml lapte
  • indulcitor dupa gust
  • Pentru sirop : 200 ml cafea indulcita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu Dukan:

Pentru blat : Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu indulcitorul, cafeaua sau esenta, laptele si branza de vaci. Adaugam ingredientele uscate si amestecam pana se incorporeaza. La final adaugam si albusurile si amestecam cu dosul unei linguri de lemn, de jos in sus, incet pentru a nu se lasa compozitia. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mic cca 35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea . Lasam blatul la racit dupa care il taiem in doua.

Pentru crema : Laptele cu cca 3 linguri de indulcitor se pun la fiert. Galbenusurile se subtiaza cu putin lapte si se adauga peste laptele clocotit, amestecandu-se pana se ingroasa usor. Dupa ce s-a racit, crema se mixeaza cu branza de vaci.

Insiropam cu cafea, bine foile. Peste prima foaie se intinde 1/2 din crema, se aseaza a doua foaie si restul de crema. Se da la rece cel putin 2-3 ore dupa care il pudram cu cacao si il putem taia. Enjoy !

 

COMENTARII (7)

JulyCris 1

14.07.2014, 13:10

Rocsi 1

15.07.2014, 12:13

Fain!

Pushaa 1

15.07.2014, 13:18

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55