Fursecuri cu scortisoara

de -Miti- in Prajituri, 6 Dec 2012 | 1065 vizualizari

 

Astfel de fursecuri erau facute destul de des de mama,acum ca stim si noi cum se fac preluam stafeta de la ea. O reteta versatila,puteti incerca si alte arome,noi chiar intentionam sa o facem,deci vom reveni la aceasta reteta de baza. Perfecte pentru gustarica din pauze sau cea de dimineata,cand mai avem timp si de un pahar de lapte.Se prepara foarte usor,aici se aplica metoda cu lingura,adica punem cantitatea pentru un fursec pe lingura si cu degetul punem continutul in tava de copt.

by MiniChefs

 

INGREDIENTE

  • 125 gr zahar
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie Dr Oetker
  • o lingura si jumatate de scortisoara
  • varf de cutit de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu scortisoara:

Pornim cuptorul.

Intr-un bol,frecam untul cu zaharul,adaugam esenta de vanilie si oul si amestecam in continuare.

Adaugam faina cernuta,praful de copt,scortisoara si sarea si amestecam cu lingura pana se incorporeaza toate ingredientele.

Luam cu lingura cantitatea pentru un fursec si cu degetul alunecam compozitia in tava de copt. Sa fie fursecurile cam de aceeasi marime.

Dam tava la cuptor si le coacem 8-10 minute,depinde cat de mari le-ati facut.

Dupa ce se racesc se vor mai intari,nu le tineti mai mult decat trebuie la cuptor. Depinde si cat de crocante le vreti.

 

COMENTARII (19)

Sim0na 1

07.12.2012, 14:38

cum sa refuzi asa ceva

-Miti- 1

07.12.2012, 18:50

aseara am facut o tura cu fulgi de porumb,tare buni

Miha 1

12.12.2012, 23:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55