Tiramisu reteta cu capsuni si cocos

de Corinuta in Prajituri, 8 Iun 2015 | 8165 vizualizari

 

Nu e Tiramisu reţetă originală, nici pe aproape, dar e o varianta aromata cu capsuni si cocos, doua ingrediente care mie imi plac tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g piscoturi
  • 200 g fulgi de nuca de cocos
  • 500 g capsuni
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml lapte
  • 2 cani apa fierbinte
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • cacao pentru pudrat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu capsuni si cocos:

Tiramisu reţetă originală

Intr-un blender mixam apa fierbinte cu 100 g nuca de cocos, apoi o strecuram si lasam deoparte la racit. In laptele de cocos obtinut o sa inmuiem piscoturile.

Incalzim laptele, cand este fierbinte il mixam cu celelalte 100g de cocos, il strecuram si-l punem la fiert.

Amestecam 6 linguri de zahar cu amidonul, adaugam lapte caldut, omogenizam bine apoi turnam compozitia obtinuta peste lapte si fierbem pana se ingroasa mai ceva ca o budinca. Cand e gata o acoperim cu o folie alimentara sa nu faca pojghita deasupra si o dam la friginder. 

Capsunile le spalam, le curatam si le amestecam cu restul de zahar cu un mixer vertical.  Adaugam mascarponele, mai mixam putin, iar la sfarsit adaugam si budinca de cocos. Dam crema obtinuta la frigider. 

Intr-o tava asezam un rand de piscoturi inmuiate in laptele de cocos, apoi jumatate din crema, din nou un rand de piscoturi si restul de crema, dupa care o pudram cu cacao si o dam la frigider. 

Piscoturile nu trebuiesc tinute mult la inmuiat, doar le scufundati odata in lapte, le scurgeti bine si le asezati in tava. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca aveti tava dreptunghiulara inalta, tapetati-o cu o folie alimentara, asezati prajitura direct in ea si dati-o la frigider de pe o zi pe alta, apoi o rasturnati pe tava de servit si pudrati cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu capsuni si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Corinuta 1

09.06.2015, 10:31

Multimesc dragii mei!

Micutza Luana 1

09.06.2015, 14:20

buna varianta asta like

kytz 1

09.04.2018, 11:59

Super bun în această variantă, pe care o voi proba cât de curând!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta cu frisca