Tiropita

de Julie in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2010 | 6634 vizualizari

 

In bucataria greceasca exista o mare varietate de placinte cu branza, cu denumirea de tiropita. Eu am ales tiropita umpluta cu branza feta si sos bechamel. Sunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa usoara alaturi de o salata.

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza feta,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura faina,
  • 200 ml lapte
  • 2 oua, 
  • sare, piper,
  • foi de placinta,
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropita:

Se prepara sosul bechamel din unt,faina si lapte, se sareaza si pipereaza dupa gust. Dupa ce sosul se raceste putin se adauga ouale si branza feta taiata cuburi mici.  Se taie foile de placinta in dreptunghiuri  si se umplu cu amestecul de branza si sos. Se ung marginile cu unt topit si se ruleaza in forma de cilindru cu capetele in interior. Se ung deasupra cu ou si se preasara cu susan. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc in cuptorul bine incins , timp de 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropita" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana cu telemea