Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

de simona72 in Porc, 28 Mar 2016 | 684 vizualizari

 

Imi place muschiuletul pentru fragezimea lui, pentru ca se adapteaza usor la diferite retete. Unele sofisticate, altele simple sau pur si simplu afumat si facut mezel cu multa boia deasupra…


De data asta va aduc o mancare savuroasa, facuta cu ingrediente existente prin frigider si inspirata din bucataraia englezeasca. 

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 3 fire de virsli(carnaciori traditionali facuti din carne de oaie sau capra in amestec cu carne de vita sau porc)
  • 200 gr pulpa de porc crud uscata sau bacon
  • 1 borcan de sos pentru paste Arabiatta de la Barilla
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura coriandru proaspat
  • ½ ardei iute
  • 1 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • Cimbru uscat
  • Sare si piper proaspat dupa gust
  • Pentru piure:
  • 500 gr mazare congelata
  • 500 gr cartofi albi
  • 50 gr unt gras
  • Sare dupa gust
  • 1 praf de nucsoara
  • 150 gr cascaval sau parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare:

Muschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se rumeneste. Scoatem bucatelele de pulpa din tigaie, adaugam bucatile de muschiulet asezonate cu sare, piper si cimbru uscat. Prajim muchiuletul la foc iute pentru 5 minute, pana isi schimba culoarea. Le dam deoparte si prajim virsli taiat in felii pana se rumenesc.

Dupa prajirea carnurilor, in aceeasi tigaie adaugam ceapa verde taiata in bucati, ardeiul iute taiat marunt, morcovii taiati rondele, ardeiul capia taiat bastonase. Calim legumele la foc iute, adaugam sosul de rosii, coriandrul taiat fin, amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnurile prajite si amestecam. Compozitia rezultata o punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.

Pentru piure: curatam cartofii si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o craticioara, adaugam apa, un praf de sare si mazarea. Punem sa fiarba pana cartofii sunt fierti bine. Strecuram de apa, punem totul in bolul robotului de bucatarie si pasiram bine legumele. Adaugam unt si sare si mixam pana la incorporare. Adaugam la final cascaval sau parmezan ras. Piureul rezultat il punem intr-un pos si facem moate de piure peste tocana. Presaram putin cascaval deasupra si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-35 minute, pana s-a rumenit deasupra. Sa va fie de bine!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435522
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435523
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435524
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435525
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435526
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435527
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435528
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435529
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435530
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435531
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435532
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435533
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435534
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435535
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435536
retete culinare - Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare 435537

COMENTARII (26)

anca_rm 1

29.03.2016, 12:56

wow ce bunatate

CulinaryRainbow 1

30.03.2016, 12:12

Yummy!

Catalina L 1

31.03.2016, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55