Tocanita cu bureti de roua

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 13 Iun 2012 | 7217 vizualizari

 

Buretii de roua[ marasmius oreades ] sau buretii de mai sunt cei mai gustosi din neamul lor .Apar pe fanete sau pajisti in mai daca a plouat mult .
Pe departe este cea mai buna mancarica ce am mancatin anul acesta . Cu o aroma senzationala, simplu de preparat.
Multumesc la nea' Gusti care m-a cadorisit cu o asa trufanda , daca nu erau culesi de dumnealui nu cred ca aveam curaj sa mananc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bureti de roua
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de faina alba
  • 1 cana lapte
  • 100 ml smanatana
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu bureti de roua:

- Spalati cu grija buretii cu apa rece si ii scurgeti de preferinta intr-o sita de plastic .

-Prajiti foarte usor in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt , adaugati faina amestecand si incorporati laptele . Se va forma un sos in care puneti si buretii.

- Nu e nevoie sa fiarba mai mult de 5-10 minute ,sunt foarte cruzi .

- Dregeti gustul cu sare, smantana si patrunjel verde si serviti cu mamaliguta .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita cu bureti de roua 166944
retete culinare - Tocanita cu bureti de roua 166945
retete culinare - Tocanita cu bureti de roua 166946
retete culinare - Tocanita cu bureti de roua 166947
retete culinare - Tocanita cu bureti de roua 166948

COMENTARII (28)

Sim0na 1

14.06.2012, 22:52

Faina tare tocanita asta... dar unde gasesc eu bureti de roua?!

Cris2711 1

15.06.2012, 12:44

vaaaai ce buna

Toamna07 1

19.06.2012, 10:31

Mama ,ce gust trebuie sa aibe !Parca le simt mirosul !
Deliciu !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55