Tocanita cu ce ai

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 20 Dec 2021 | 9580 vizualizari

 

  S-au anuntat in trecere pe la noi cumnatul cu nepotul.  Pai cum sa nu prepare matusa Mihaela, ceva cald, acum in picior de iarna? Intentia mea era sa gatesc o tocanita de vacuta . Socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa . M-am trezit ca am scos de la congelator o bucata de vacuta si una de purcel cu os . Nu-i bai !!!! Facem cu ce avem !!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne vacuta
  • 500 gr carne de porc cu os
  • 100 ml ulei
  • 5 cepe mici
  • 5 catei usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita ardei iute rosu macinat
  • 1 felie telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cu varf boia dulce de ardei
  • 1 lingurita cu varf cimbrisor salbatic uscat si maruntit
  • 2 linguri faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ce ai:

  1.  Legumele se curata si se spala.
  2. Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei .
  3. Carnea se spala si se feliaza in bucati  de marime potrivita .
  4. Puneti tot acum foaia de dafin pentru ca isi va lasa mai bine aroma prin prajire .
  5.  Adugati pasta de ardei si cea de ardei iute .
  6. Se pun bucatile de carne , rosiile tocate si cimbrisorul .Sarati .
  7. Lasati-le sa se prajeasca putin impreuna cu legumele .
  8. Adugati faina alba si amestecati .
  9. Completati cu apa, cat sa treaca peste ingrediente si fierbeti la foc domol cam o ora .
  10. Din cand in cand completati cu apa daca mai este nevoie .
  11.  Fierbeti pana carnea de vacuta este suficient de moale .
  12. Prin fierbere , lasati sosul sa scada atat cat va place sa fie de consistent .
  13. Condimentati cu piper , gustati si sarati daca mai este nevoie .
  14. La servire pentru o nota de prospetime am presarat ceapa verde taiata marunt .
  15.  Noi am servit bunatatea de tocanita .cu mamamliguta , castraveti in saramura si un paharel de tuica de prune din gradina noastra .
  16.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Trebuie sa fiti atenti ca vacuta sa fie suficient de fiarta , ea se fierbe putin mai incet decat carnea de porc .

2

Bineinteles ca aceasta tocanita se poate prepara cu un singur fel de carne . La mine asa s-a nimerit . Si s-a nimerit bine .

3

Nepotul se pare ca este un mare fan al meu . Mancarea inca nu era chiar gata cand au ajuns . Era cu ochii, atent, pe mine la fiecare miscare . Eu repetam cu voce tare ce faceam si de ce . Are 12 ani si se pare ca gateste si el acasa cu parintii. :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ce ai" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc