Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare

de merisor in Mancare copii, 9 Mai 2014 | 2967 vizualizari

 

Este tot o reteta by Laura care m-a incantat si am preparat-o la multicooker.
Diferenta intre reteta mea si a ei este marimea morcovilor, ea a folosit din cei mititei, ca deh, teroristii ei sunt micuti, eu am folosit din cei mari, ca pentru toristii mei :)))))))))))
Muah, Laura, multumesc pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 4 morcovi mari
  • 2+3 cepe galbene
  • 1 capatana usturoi
  • 750 gr carne tocata de vitel
  • 1 ceasca orez
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 2 foi dafin
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 3 linguri ketchup de casa
  • 1, 500 l apa
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare:

Reteta Laurei este aceasta:

http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-si-morcovei-cu-perisoare-59724.html

Pregatim toate ingredientele in felul urmator: tocam canea impreuna cu 2 cepe, 1/2 legatura de patrunjel si 3 graunti de usturoi, apoi o asezonam cu sare, putin piper si cimbru si vom incorpora in ea orezul, 2 linguri ulei si ouale intregi.

Punem apa cu putina sare in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, setam functia FRY pentru 15 minute si fierbem perisoarele, inlaturand spuma care se formeaza deasupra.

Nu trebuie sa fie fierte definitiv, ca le vom prepara si impreuna cu cartofii.

Intre timp pregatim restul ingredientelor, curatam ceapa si o tocam solzisori, curatam cartofii si morcovii si ii taiem in cuburi, respectiv bucatele mai lungi, curatam usturoiul si il tocam rondele.

Dupa ce au fiert perisoarele, le punem intr-o sita la scurs, iar in vasul multicookerului, fara a-l clati, punem 2 linguri ulei si il punem la incins, apoi calim ceapa si usturoiul in el(tot pe programul FRY/10 minute). 

Dupa expirarea timpului, iar ceapa devenind translucida, adaugam in vas cartofii si morcovii si turnam zeama de la perisoare, cat sa ii  acopere.

Setam programul STEW pentru 30 de minute, inchidem capacul, iar pe la jumatatea timpului, adaugam perisoarele, ketchupul si asezonam cu condimente dupa gust.

La final, dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam patrunjelul tocat.

A iesit foarte buna aceasta tocanita, chiar au laudat-o baietii mei!

 

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere, al perisoarelor depinde de carnea folosita, respectiv de orezul folosit.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-0
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-1
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-2
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-3
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-4
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-5
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-6
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-7
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-8
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-9
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-10
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare-11

COMENTARII (45)

JulyCris

JulyCris 1

09.05.2014, 22:26

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

12.05.2014, 15:49

ce bunaciune

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

13.05.2014, 16:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!