Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare

de Merisor in Mancare copii, 9 Mai 2014 | 5947 vizualizari

 

Este tot o reteta by Laura care m-a incantat si am preparat-o la multicooker.
Diferenta intre reteta mea si a ei este marimea morcovilor, ea a folosit din cei mititei, ca deh, teroristii ei sunt micuti, eu am folosit din cei mari, ca pentru toristii mei :)))))))))))
Muah, Laura, multumesc pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 4 morcovi mari
  • 2+3 cepe galbene
  • 1 capatana usturoi
  • 750 gr carne tocata de vitel
  • 1 ceasca orez
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 2 foi dafin
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 3 linguri ketchup de casa
  • 1, 500 l apa
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare:

Reteta Laurei este aceasta:

http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-si-morcovei-cu-perisoare-59724.html

Pregatim toate ingredientele in felul urmator: tocam canea impreuna cu 2 cepe, 1/2 legatura de patrunjel si 3 graunti de usturoi, apoi o asezonam cu sare, putin piper si cimbru si vom incorpora in ea orezul, 2 linguri ulei si ouale intregi.

Punem apa cu putina sare in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, setam functia FRY pentru 15 minute si fierbem perisoarele, inlaturand spuma care se formeaza deasupra.

Nu trebuie sa fie fierte definitiv, ca le vom prepara si impreuna cu cartofii.

Intre timp pregatim restul ingredientelor, curatam ceapa si o tocam solzisori, curatam cartofii si morcovii si ii taiem in cuburi, respectiv bucatele mai lungi, curatam usturoiul si il tocam rondele.

Dupa ce au fiert perisoarele, le punem intr-o sita la scurs, iar in vasul multicookerului, fara a-l clati, punem 2 linguri ulei si il punem la incins, apoi calim ceapa si usturoiul in el(tot pe programul FRY/10 minute). 

Dupa expirarea timpului, iar ceapa devenind translucida, adaugam in vas cartofii si morcovii si turnam zeama de la perisoare, cat sa ii  acopere.

Setam programul STEW pentru 30 de minute, inchidem capacul, iar pe la jumatatea timpului, adaugam perisoarele, ketchupul si asezonam cu condimente dupa gust.

La final, dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam patrunjelul tocat.

A iesit foarte buna aceasta tocanita, chiar au laudat-o baietii mei!

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere, al perisoarelor depinde de carnea folosita, respectiv de orezul folosit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte si capsune