Tocanita de ceapa

de burdulea56 in Mancaruri de post, 10 Oct 2010 | 5885 vizualizari

 

Bunica a fost cea care mi-a lasat reteta. Nu e o mancare deosebita, insa, ea o gatea cand culegea ceapa, ca omagiu pt recolta si inca de vreo 2-3 ori in post. Este o mancare destul de satioasa, usor si rapid de gatit. Mie personal imi place, o mananc cu mare pofta.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei gras mic
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 150 ml ulei.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa:

Ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa, rosiile taiate felii subtiri, ardeiul taiat bucatele (se curata de samburi). Se fierbe tocana la foc mic, se potriveste de sare si piper, cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul, se presara verdeata. Se serveste cu mamaliga si sfecla rosie, sau castraveti murati la soare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stevie cu orez