Tocanita de hribi cu smantana

de gaby_duceag in Mancaruri de legume, 28 Feb 2013 | 7162 vizualizari

 

Cand m-am casatorit ii spuneam cateodata sotului ca vreau sa prepar ciuperci/bureti, si-mi spunea sa nu fac ca lui nu ii prea plac.
Ma credeti ca acum tocanita de bureti este una dintre preferatele casei?
O fac buna, ma! :))
Nu-mi plac mancarurile ingrosate cu faina, apelez la aceasta metoda doar cand chiar nu am o alta mai buna la indemana dar prefer ingrosarea sosului cu ou si smantana.
Macar o data sa incercati tocanita asta de hribi/ciuperci, pentru ca puteti inlocui hribii si cu galbiori, vinetele, etc....
De data asta preparand-o cu hribi i-am preferat taiati in bucati marisoare , dar de obicei ii dau prin robot, fara a-i marunti insa prea tare sau a-i face pasta. O sa atasez si o poza mai veche retetei, preparata cu mai multe feluri de ciuperci, sa vedeti cum arata cand ii dau prin robot

 

INGREDIENTE

  • 5-600 gr hribi fierti
  • 1/2 cepe
  • o lingura pasta tomate
  • un ou
  • 200 ml smantana cu continut ridicat de grasime
  • 30 m ulei
  • 100 ml apa
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi cu smantana:

Pune uleiul la incins intr-o tigaie.
Ceapa curat-o si tai-o julien (sau toac-o).
Lasa ceapa la calit apoi adauga ciupercile taiate sau tocate si caleste-le impreuna inca 10 minute amestecand.
Adauga apa si lasa la foc mediu aproximativ 20 minute. Daca este cazul mai adauga cate putina apa, trebuie sa fiarba suficient timp sa se prepare ceapa.Cand apa s-a evaporat aproape total adauga pasta de tomate si omogenizeaza.
Intr-un bol bate oul cu furculita si adauga smantana.
Toarna amestecul peste hribi  amestecand usor, potriveste gustul de sare si piper si adauga usturoiul pisat.
Lasa sa dea doua , trei clocote si opreste focul.
Serveste NEAPARAT cu mamaliguta.

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de hribi cu smantana-0
Tocanita de hribi cu smantana-1
Tocanita de hribi cu smantana-2

COMENTARII (29)

mena29

mena29 1

20.03.2013, 18:05

)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 10:13

foarte buna

Bya Ralu

Bya Ralu 1

27.03.2015, 18:57

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!