Tocanita de kapia cu ardei galben

de Rocsi in Mancaruri de post, 17 Ian 2011 | 1322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 ardei kapia
  • 5-6 ardei galbeni
  • 2 cepe mici
  • 4 rosii decojite in sos tomat
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de kapia cu ardei galben:

Intai de toate coacem kapia si ardeii. Punem grilul cu apa pe aragaz si coacem ardeii rand pe rand. Ardeii copti se pun intr-o tigaie,se presara cu sare mare si se acopera cu un capac. Ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim si le scoatem cotorii cu semintele, ii taiem fasii subtiri. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie punem putin ulei. Cand s-a incins adaugam ceapa si jumatate cana de apa. Lasam sa fiarba pana se inmoaie putin ceapa. Rosiile le tocam maruntel si le adaugam peste ceapa inmuiata. Lasam sa fiarba de 2-3 ori ,apoi punem fasiile de kapia. Mai lasam iar sa fiarba putin si punem si ardeiul galben. Condimentam cu sare si piper.

Cand tocanita este aproape gata,curatam usturoiul ,il pisam si il turnam in tigaie. Il omogenizam in tocanita,inchidem aragazul si acoperim cu un capac,sa isi ia aroma de usturoi.

Este perfecta pentru o zi de post sau ca si garnitura la o bucatica de friptura,de graterel!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de kapia cu ardei galben-0
Tocanita de kapia cu ardei galben-1
Tocanita de kapia cu ardei galben-2
Tocanita de kapia cu ardei galben-3
Tocanita de kapia cu ardei galben-4

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.01.2011, 22:50

mena,mirela va multumesc

corina241 1

23.01.2011, 09:53

adry88 1

21.05.2011, 15:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04