Tocanita de miel

de gaby_duceag in Oaie, 1 Oct 2010 | 5234 vizualizari

 

O reteta la care sursa de inspiratie a fost Ina. Bineinteles ca eu nu respect niciodata ce citesc:))), dar la tocanitza ei m-am uitat inainte de a o pregati. >:d

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 3-4 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 ardei
  • foi de dafin
  • rozmarin (1/2 lingurita)
  • sare
  • piper
  • o ceasca de vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel:

Dezosam pulpa si o taiem cubulete.

Intr-o tigaie incingem 4-5 linguri de ulei in care punem usturoiul taiat felioare si ceapa tocata.

Calim doua minute dupa care adaugam cubuletele de carne si le rumenim usor pe toate partile.

Adaugam vinul si lasam la foc moderat pana la evaporarea acestuia.

Adaugam apoi o cana de apa (sau mai mult daca e necesar, trebuie sa cuprinda carnea in intregime), ardeii taiati felioare, rozmarinul foile de dafin sare, piper  si fierbem innabusit.

Cand carnea e bine fiarta punem pasta de tomate si lasam pana se ingroasa sosul.

Noi am servit cu mamaliguta si urda framantata cu sare.

De data asta n-am vrut sa pun nicio verdeata, nah!:)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bucataras Medi 1

01.10.2010, 19:22

ietete.........a inceput gaby sa gateasca........daca e cu mamaliguta vreau si eu .......hai nu fi rea , nu-mi spune ca nu am scris nimic numai ca sa nu imi dai..................

nadina73 1

02.10.2010, 02:14

eu nu pap sant in trecere doardar las 5f

adasev12 1

02.10.2010, 14:51

f frumos arata, bravo! eu nu servesc miel deloc-deloc, dar tocanita ta merita 5
pupici

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Miel cu rozmarin