Tocanita de miel

de delia64 in Oaie, 2 Mai 2014 | 4495 vizualizari

 

Este o tocanita pe placul familiei mele dragi .

 

INGREDIENTE

  • coaste , codita si cotlet de miel
  • 1 litru lapte
  • 2 linguri faina alba
  • 4 cepe mari , eu am pus rosie
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 50 ml. ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel:

Spalam carnea de miel si o punem la prajit in ulei .

Carnea fiind cu grasime mai lasa untura care da gust bun tocanitei .

Adaugam ceapa  si usturoiul taiate marunt .

Amestecam pana ceapa devine sticloasa si apoi adaugam boiaua de ardei , sare si piper dupa gust .

Fierbem 2 litri de apa si o adaugam peste carne , amestecam si lasam sa fiarba impreuna .

Spalam usturoiul verde si patrunjelul si la taiem marunt .

Peste cele 2 linguri de faina alba turnam laptele si facem o ingrosala , o punem peste tocanita amestecand mereu .

La final adaugam  patrunjelul si usturoiul verde si daca mai este nevoie sare si piper .

Se serveste cu mamaliga si salata preferata .

Pofta bun a !!!

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu paine calda si salata de ardei copt , este un deliciu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel