Tocanita de oaie

de delia64 in Oaie, 16 Iun 2013 | 7141 vizualizari

 

Este o tocanita gustoasa si foarte apreciata de familia mea, o fac destul de des .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de oaie
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de oaie:

Se spala carnea  si se pune la fiert  timp de 1 ora sau mai mult daca oita este mai batrana , se completeaza cu apa calda in vasul in care fierbe pana cand intra usor furculita in carne.

Cand apa a scazut se prajeste in untura lasata de carne pana devine rumena pe toate partile .

Se adaoga ceapa taiata solzisori si se caleste pana cand devine sticloasa , se adaoga boia de ardei dulce si apa calda cat sa acopere carnea  se mai lasa 15 minute la fiert si se pun cartofii curatati si crapati in patru .Se lasa sa fiarba incet , cand cartofii incep sa se sfarme se pune si patrunjelul taiat marunt si tocanita este gata .Se adaoga sare si piper dupa gust .

Se serveste cu muratura , salata de ardei copti ,varza murata de la butoi. 

Este foarte gustoasa si datorita cepei in cantitate mare nu se simte gustul de oaie al carnii.

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

se mai pot pune si ardei gras si usturoi in tocanita .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de oaie 237086
retete culinare - Tocanita de oaie 237095
retete culinare - Tocanita de oaie 237177
retete culinare - Tocanita de oaie 237276
retete culinare - Tocanita de oaie 237277
retete culinare - Tocanita de oaie 237278
retete culinare - Tocanita de oaie 237279

COMENTARII (22)

delia64 1

17.06.2013, 21:58

SIMONA

botcrina 1

18.06.2013, 18:16

mmmmmmmmm ce bunatate!

delia64 1

19.06.2013, 00:48

Buna tocanita Crinuta , te invit la o portie !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S