Tocanita de pui cu legume

de Irina in Pui, 5 Oct 2013 | 9947 vizualizari

 

Va poftesc la o tocanita delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui, fara pielita
  • 5-6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa rosie
  • 10 catei de usturoi
  • suc de rosii
  • sare si piper 
  • tarhon
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu legume:

O mancare pe care o fac cu placere de fiecare data. Fiecare leguma vine cu gustul , culoarea si savoarea ei intr-o tocanita. 

Am spalat bine carnea, iar legumele le-am curatat si taiat.

Am pus un vas Zepter pe foc, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei, care s-a incins imediat si am pus pulpele in vas. (Daca doriti o mancare mai dietetica, nu adaugati deloc ulei.) Am acoperit cu capacul si am oprit focul. Pulpele s-au colorat usor, dupa ce sangele s-a inchegat.

Am adaugat cartofii taiati felii, ceapa taiata pestisor, rondele de morcovi, fasii de gogosari si cateii de usturoi, taiati in doua. Am acoperit vasul din nou cu capacul .  Cand acul a ajuns la capatul zonei verzi am oprit focul si am lasat sa fiarba, fara nici o picatura de apa.

Totul fierbe in suc propriu, de asta si mancarea e muuult mai gustoasa la final. 

Am adaugat putin suc de rosii, tarhon si sare si piper si am lasat sa mai fiarba nitel.

Intotdeauna verific daca mancarea e gata abia dupa ce acul indicator coboara iar in zona galbena a butonului de pe capac. In caz ca nu e gata, se mai pune o data pe foc, tot cu capacul, pana acul ajunge din nou in zona verde si se opreste focul.

Tocanita e gata! Colorata, aromata si deosebit de gustoasa! Am mancat-o cu pofta, impreuna cu ardei copti...

 

 

 


 

TIPS-URI

1

nu trebuie adaugata deloc apa la mancare, pentru ca acopar vasul cu capacul si isi lasa carnea si legumele destula zeama;

2

puteti sa nu adaugati nici un pic de ulei in vas, mancarea va fi la fel de gustoasa, ba chiar mai dietetica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (17)

Lia_ 1

05.10.2013, 22:18

si eu am gatit azi ceva cu pulpe superioare de pui fara pielita dar nu tocanita

asta fiarta in suc propriu e cea mai gustoasa

Irina 1

07.10.2013, 12:39

va poftesc pe toti, dragilor!

diaconta 1

07.10.2013, 15:51

Cred ca nu mai este,c-as fi venit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui shanghai cu sos de ardei copt