Tocanita de pui cu sos de zacusca

de simona72 in Pui, 29 Ian 2014 | 1827 vizualizari

 

Am avut un pui de tara, care da un gust super bun mancarurilor,Nici nu se compara cu cel din magazine, dar care stim cu totii ca nu este la fel de fraged. Asa ca eu prefer ciorbele si tocanitele din pasarile de tara. Am vrut o tocanita buna, dar legume prea multe nu aveam in frigider asa ca mi-am adus aminte de un pont bun de la bucatarasa noastra Merisor, care foloseste zacusca la mancaruri. Intradevar, zacusca a dat un gust delicios sosului...Multumesc Merisor!>:D<

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un pui
  • 1 borcan de zacusca
  • 1 ceapa
  • 1 conserva de rosii in suc de rosii
  • 1 ceasca de apa
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  • 2-3 fire de apio
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • sos iute dupa gust (eu am folosit dulceata de ardei iute)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu sos de zacusca:

Pulpele au fost mai marisoare asa ca le-am taiat in doua, iar pieptul de pui l-am taiat si pe acesta in doua. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac. Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei de masline. Adaugam apio taiat feliute si morcovul taiat rondele. Lasam la calit 2-3 minute, adaugam sucul de rosii, iar rosiile taiate in bucati mai mari si sos iute dupa gust. Mai lasam 2-3 minute sa dea in clocot si adaugam borcanul de zacusca. Amestecam ingredientele, tocam patrunjelul marunt il punem peste celelalte si amestecam. Eu am mai adaugat si o cescuta de apa pt a subtia putin sosul, acesta fiind prea gros. Astfel sosul format, il punem peste carnea de pui, punem capacul peste vas, il introducem in cuptorul incins la 160 grade, si-l lasam aproximativ 2 ore, pana carnea devine frageda.

Serviti tocanita simpla sau cu garnitura preferata si muraturi.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

puneti apa peste sos in functie de cat de mult doriti sa subtiati sosul... pana ajungeti la consistenta dorita

2

daca folositi pui de magazin reduceti durata de fierbere

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de pui cu sos de zacusca-0
Tocanita de pui cu sos de zacusca-1
Tocanita de pui cu sos de zacusca-2
Tocanita de pui cu sos de zacusca-3
Tocanita de pui cu sos de zacusca-4
Tocanita de pui cu sos de zacusca-5
Tocanita de pui cu sos de zacusca-6
Tocanita de pui cu sos de zacusca-7
Tocanita de pui cu sos de zacusca-8
Tocanita de pui cu sos de zacusca-9

COMENTARII (18)

Cris2711

Cris2711 1

29.01.2014, 23:53

mai,mi-e foame

 merisor

merisor 1

30.01.2014, 08:49

Buna tocanita ai facut!

anca_rm

anca_rm 1

30.01.2014, 09:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!