Tocanita din carne de vitel si galbiori

de diaconta in Retete Delikat, 23 Iun 2018 | 3221 vizualizari

 

Noua gamă de condimente Delikat, realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente simple şi condimente specializate.Intr-o paletă diversificată, vom găsi 20 de noi variante de condimente, special create pentru a îmbogăţi opţiunile culinare cu arome autentice, un amestec perfect de ierburi şi condimente.
Indiferent dacă alegeţi să gătiţi mâncăruri cu carne, mâncăruri de legume sau doar salate, veţi găsi combinaţia potrivită de condimente Delikat.
Este ştiut deja că gălbiorii şi carnea de viţel ocupă locul fruntaş în topul preferinţelor mele culinare.
Indrăznesc să cred că nu doar în ale mele.
M-am bucurat pentru că a fost o mâncare uşor de asezonat cu condimentele Delikat cu ingrediente 100% natural. Astfel am folosit: piper, cimbrisor, ierburi cu boia, chilli, oregano, ierburi de gradina.
Oregano este o plantă aromatică, cu aromă complex şi gust uşor amărui. Se foloseşte pentru a asezona carnea de porc, vită, pui, miel, vânat, peşte sau fructe de mare, legume şi leguminoase, sau pentru sosurile de roşii. Se poate utiliza în mâncărurile picante sau foarte aromate.
Cimbrişorul îşi are originea pe ţărmul mediteranean, conferind un gust aparte fripturilor din carne de vită, tocanelor, preparatelor din carne de vânat, ouă, fasole, varza, vinete, dovlecei, cartofi, roşii ori ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 400 g pulpa de viţel fără os
  • 2 buc ceapa uscata
  • 3 morcovi noi
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 200 g gălbiori proaspeţi
  • Ulei
  • 1 lingura de smântâna 20% grasime
  • Sare, piper negru, cimbrisor, ierburi cu boia, chilli,oregano, ierburi de gradina

(condimentele le folositi în proportia dorita)

  • Patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de vitel si galbiori:

Carnea de viţel am taiat-o cubulete si am presarat pe ea ierburi cu boia.

Am curatat si spalat ciupercile.

Am taiat ceapa si am calit-o în ulei. Când aceasta a devenit sticloasa, am adaugat ardeiul, rosia, morcovii taiati bucati si carnea.

Am adaugat sarea, piperul, chilli, oregano si cimbrisorul.

Am calit putin si carnea, apoi am pus apa, am acoperit si am lasat sa fiarba la foc mic. Apa va trebui sa fie suficienta pentru ca e nevoie de ceva mai mult timp ca sa se fiarba carnea de vitel.

Daca este nevoie, se mai adauga apa în timpul gatirii, având grija însa ca la final sa nu ramana prea mult sos.

Când carnea a fost fiarta (cam o ora si jumatate am lasat-o eu), am pus si ciupercile si ierburile de gradina.

Am mai lasat 10 minute, am pus si smântâna si patrunjelul verde tocat.

Se poate servi ca atare sau alaturi de o garnitura: paste, cuş-cuş, cartofi, varza sau orice preferati.

S-aveţi poftă!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de vitel si galbiori" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ficatei de pui