Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta

de mihaelar63 in Vita, 9 Noi 2018 | 7406 vizualizari

 

 Tocanita aceasta piparata, fie de porc, fie de vacuta era des intalnita in meniul restaurantelor acum vreo 30 de anisori. Se prepara simplu si este deosebit de gustoasa. Cum se spune acum este o mancare ,,comfort family '':D , satioasa, consistenta, de casa, de servit in familie :D

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne vacuta
  • 100 ml ulei
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe rosii mari
  • 2 linguri pasta ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita boia rosie dulce
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • faina alba /optional
  • faina de malai pentru mamaliguta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta:

  1. Curatati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia.
  2. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul.
  3. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt.
  4. Carnea se spala si se tamponeaza de excesul de apa cu un servet [ de hartie ].
  5. Taiati cuburi carnea, de marimea unei imbucaturi .
  6. Se caleste carnea de vacuta in ulei incins [ astfel se sigileaza carnea si ramne in interior frageda ].
  7. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul si sotati usor.
  8. Imediat ce puneti boiaua si pasta de rosii se amesteca si se toarna apa cat sa acopere compozitia.
  9. Sarati si adaugati pasta de ardei cu telina si foaia de dafin.
  10. Fierbeti timp de 40 minute pana carnea este moale.
  11. Daca este nevoie mai adaugati apa din cand in cand.
  12. Spre sfarsitul prepararii se pune usturoiul si se pipareaza.
  13. Daca doriti sos mai consistent preparati o ingroseala de faiana alba cu putina apa calduta.
  14. Eu am lasat sosul sa scada pana la consistenta dorita.
  15. Gustai si sarati/ piparati daca mai este nevoie.
  16. Preparati mamaliguta din faina de malai, sare si apa fierbinte.
  17. Aceasta tocanita poate fi servita foarte bine cu garnitura de orez sau de paste fainoase.
  18. Serviti alaturat salata preferata de cruditati sau muraturi.

                   Sa aveti pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Prefer la gatit ardeiul kapia care este mai gustos la gatit.

2

Daca doriti un sos mai consistent si mai mult, folositi pentru ingrosare putina faina alba diluata cu zeama calda.

3

Aceasta tocanita poate fi servita foarte bine cu garnitura de orez sau de paste fainoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei, cu mamaliguta