Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie

de Maria68 in Torturi, 9 Ian 2012 | 2527 vizualizari

 

Bine v-am gasit in noul an!!!! Sa aveti un An Nou plin de fericire!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 1 lingurita scortisoara 
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 900-1 l de lapte
  • 4 linguri zahar
  • 450 g unt (dar eu am pus 350g margarina Unirea si 100g unt)
  • 200 g zahar
  • 200 g gem de coacaze(eu am folosit gem de afine)
  • 2 linguri rom,
  • putina cacao
  • 100 g ciocolata
  • Stelele de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • putin zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie:

Pentru blat, se incinge cuptorul la 180 grade. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu zahar, sare si 3 linguri de apa fierbinte. Se adauga albusurile batute, apoi faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si scortisoara macinata. Se toarna intr-o forma (26 cm) unsa numai pe fund; se coace cca 35 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Blatul se taie apoi pe trei nivele.

Pentru stelele de ciocolata, se topeste ciocolata amaruie in bain-marie si apoi se toarna pe o bucata de hartie de copt. Se niveleaza si se lasa sa se usuce.

Pentru crema, se dizolva mai intai praful de budinca in putin lapte. Se da in fiert restul de lapte cu 4 linguri de zahar. Se adauga compozitia de budinca si se da intr-un fiert. Se ia de pe foc si se acopera cu folie de aluminiu, ca sa nu se formeze pojghita deasupra. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se bate untul cu restul de zahar, pana ce nu se mai simt cristalele. Se inglobeaza budinca, lingura cu lingura, in compozitia de unt.

Nivelul inferior de blat se insiropeaza cu o lingura de rom si se unge cu o jumatate din cantitatea de gem. Se aseaza deasupra o treime din cantitatea de crema, apoi al doilea nivel de blat, care se insiropeaza si el cu o lingura de rom. Se unge cu restul de jeleu, apoi se aseaza o alta treime de crema. Se acopera cu nivelul superior de blat si se preseaza putin. Se da la frigider 60 minute.

Restul de crema se pastreaza tot la frigider. Tortul se unge cu o treime din cantitea  de crema. Restul de crema se aseaza intr-un sprit. Tortul se pudreaza cu cacao. Se rade ciocolata si se presara pe marginea tortului.

Se plonjeaza o forma de stelute in apa fierbinte si se decupeaza stele din ciocolata racita. Formele mele fiind mai marisoare nu mi- au iesit stelute multe, plus ca mi s-au si rupt asa ca m-am multumit doar cu doua plus un clopotel. Se spriteaza pe tort rozete de crema si se aseaza stelutele si trebuiau jumatati de cirese, dar eu am folosit seminte de rodie.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie-0
Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie-1
Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie-2
Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie-3
Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie-4
Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie-5

COMENTARII (18)

MIUTA

MIUTA 1

10.01.2012, 16:29

Foarte frumos tortul!
La multi ani!

mena29

mena29 1

10.01.2012, 21:28

La multi ani,Maria!
Tare gustos cred ca a fost tortul tau

Maria68

Maria68 1

10.01.2012, 21:43

Un sincer si calduros La multi ani!!!!si din partea mea catre voi, dragele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01