Tort "20 noiembrie"

de lilik in Torturi, 23 Noi 2010 | 4103 vizualizari

 

fiind ziua de nastere a unuia din fratii mei am zis sa ii fac un tortulet.....pacat k nu l-a putut gusta...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar
  • 4 linguri apa calduta
  • vanilie
  • pt crema:
  • 30 gr unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata lapte
  • pt glazura:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • pt sirop:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "20 noiembrie":

Blatul:

punem intr-un vas inalt ouale,zaharul,vanilia si apa si batem cu mixerul 15-20 de min,dupa care  adaugam treptat faina cernuta si amestecam de jos in sus k sa nu se desumfle.ungem si tapetam cu faina o tava(20 cm) si punem compozitia apoi dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25 de min cca.

Crema:

punem intr-o oala frisca cu untul pe foc mic,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem ciocolata rasa.amestecam pana se topeste ciocolata si se raceste compozitia,apoi punem oala intr-un vas mai mare cu apa rece si batem cu mixerul pana se ingroasa.

Glazura:

punem zaharul cu apa pe foc si cand incepe sa fiarba punem ciocolata si lasam sa fiarba la foc mic 3-4 min.dam deoparte si batem cu telul ca sa eliminam bulele de aer.

taiem blatul in 2 si insiropam o parte peste care punem crema,deasupra punem cealalta parte pe care o vom insiropa si peste tort turnam glazura.lasam sa se raceasca si decoram dupa plac.eu am folosit migdale,frisca si bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "20 noiembrie"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ligia Bxl 1

24.11.2010, 09:38

maaa tu l-ai luat de la cofetarie ca bine arataaafelicitari si la multi ani fratelui

lilik 1

24.11.2010, 09:45

multumesc ligia

elena1988 1

19.01.2011, 17:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de portocale