Tort Amandina

de Lily_Musat in Torturi, 3 Aug 2009 | 12241 vizualizari

 

INGREDIENTE

       Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 20 g cacao
  • 8 linguri de faina
       Ingrediente pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 75 g zahar
  • 1 plic de capucino de ciocolata
       Ingredinete pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
        Ingrediente pentru glazura:
  • 1 + 1/2 linguri de apa
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 50 g unt
        Frunzele de ciocolata:
  • cateva frunze
  • 1/2 ciocolata amaruie Novatini
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Preparam blatul in felul urmator:
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste.
Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao.
Mixam in continuare. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pe fundul careia punem harie de copt. Setam cuptorul la 30 minute la 180 grade, si in ultimele 5 minute ridicam temperatura la 190 grade. Cand facem siropul. Se pun la fiert toate ingredientele dupa care se lasa sa se raceasca.
Crema: Untul partial topit se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca 1 minut.
Se taie blatul in 2 si se insiropeaza doar cel de jos, se pune crema peste, apoi se pune si cealalta parte de blat care nu se insiropeaza pentru a evita sa se inmoaie. In felul acesta glazura iese frumoasa si nu se umfla.
Glazura: Apa, zaharul si cacaoa se pun pe foc sa se topeasca cca 1 minut, apoi se da de pe foc si se adauga untul, amestecand pana se dizolva, se lasa sa se raceasca, dupa care se pune pe tort.
Frunzele de ciocolata: Se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde cca 1:30 min dupa care cu o pensula se ung pe dos frunzele, se lasa la racit si se mai ung cu un strat dupa aceea ca sa fie ciocolata mai groasa sa nu se rupa. Dupa ce s-au racit se desfac cu grija frunzele.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Amandina 6813
retete culinare - Tort Amandina 6814
retete culinare - Tort Amandina 6815
retete culinare - Tort Amandina 6816
retete culinare - Tort Amandina 6817
retete culinare - Tort Amandina 6818
retete culinare - Tort Amandina 6819
retete culinare - Tort Amandina 6820
retete culinare - Tort Amandina 6821
retete culinare - Tort Amandina 6822
retete culinare - Tort Amandina 6823
retete culinare - Tort Amandina 6824
retete culinare - Tort Amandina 6825
retete culinare - Tort Amandina 6826
retete culinare - Tort Amandina 6827

COMENTARII (10)

Dana Cristea - pusikmea 1

21.05.2010, 07:29

LA MULTI ANI!!!!!

epurasha2bb 1

22.11.2010, 11:51

of Lily unde oi fi tu ca nu mai stim nimic de tine! asa mult imi placeau retetele tale si de multa vreme nu te-am mai vazut pe nici un site!

Dana_Retetegg 1

08.01.2011, 23:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18