Tort amandina

de ela in Torturi, 24 Apr 2011 | 4866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua x2,
  • 2 linguri ulei x2,
  • 30 ml apa x2,
  • 200 gr zahar x2,
  • 20 gr cacaoa x2,
  • 8 linguri faina x2,
  • 1zahar vanilat x2

CREMA1:

  • 3 galbenusuri,
  • 120 gr zahar pudra cu gust de vanilie dt Oetker,
  • 180 gr unt,
  • 3 linguri cacaoa,

CREMA2:

  • 500 gr fisca lichida,
  • 3 linguri cacaoa nesquik,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 1lingurita cacaoa,
  • 40 gr zahar pudra cu gust de vanilie,

SIROP:

  • 1plic capuccinno milka,
  • 200ml apa,
  • 3linguri zahar,

GLAZURA:

  • 200gr ciocolata menaj,
  • 50gr unt,
  • 1lingura lichior visine cu ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Pentru inceput facem doua blaturi,pe care le coacem pe rand.

Separam albusurile de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu uleiul pana se albesc,apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa in prealabil.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam apa si zaharul,treptat.

Adaugam galbenusurile frecate si zaharul vanilat si amestecam cu o lingura de lemn.Compozitia o punem intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina pe margini,pe fundul caruia punem o hartie de copt. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao.Compozitia o punem intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina pe margini,pe fundul careia punem o hartie de copt.Dam la cuptorul preicalzit,la foc mic 30-35minute,verificam cu scobitoarea daca este copt. Scoatem si lasam sa se raceasca si intre timp facem cel de-al doilea blat.

Crema1: Untul moale,lasat la temperatura camerei din timp,se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca putin,pana se omogenizeaza bine .Lasam sa se raceasca.

Crema2:Frisca o batem cu intaritorul de frisca,cacacoa si praful de cacaoa si zaharul.

Siropul:Fierbem apa cu zaharul,apoi adaugam plicul de cappuccino si lasam sa se raceasca.

Glazura:Topim untul in care punem ciocolata si lichiorul si omogenizam bine.

Taiem cele doua blaturi in doua.

ASAMBLARE :Punem prima foaie de blat pe care o insiropam,apoi ungem cu o parte din crema 2,punem a doua foaie de blat,insiropam si ungem cu crema1,apoi completam cu inca o foaie si crema 2,apoi ultima foaie peste care turnam glazura racita,decoram dupa gust si dam la frigider pana a doua zi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort amandina-0
Tort amandina-1
Tort amandina-2
Tort amandina-3
Tort amandina-4
Tort amandina-5
Tort amandina-6
Tort amandina-7

COMENTARII (32)

ela

ela 1

02.05.2011, 20:07

Mihaela

Sylvia

Sylvia 1

09.05.2011, 12:48

Cu asta m-ai cucerit pe vecie gata iti jur iubire vesnica

adry88

adry88 1

31.05.2011, 15:59

grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!