Tort Amandina sau nu ?

de adela1981 in Torturi, 26 Mar 2012 | 2543 vizualizari

 

De ce nu Amandina ?, pentru ca nu am mai glazurat!!! Am intins un strat de crema subtire si am pudrat cu cacao!!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri apa
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • Crema:
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • esenta de rom
  • cacao pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina sau nu ?:

Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu zaharul spuma, apoi adaugam galbenusurile si uleiul, mixam foarte bine. Apoi adaugam cacao si incorpoam pe rand faina. Compozitia obtinuta, l-am turnat intr-o forma rotunda cu diametrul 30, tapetata cu hartie de copt, si am copt in cuptorul incalzit 30- 40 min, pana ce trece testul scobitorii.  

Pana ce se raceste blatul, ne ocupam de crema, batem ouale cu zaharul pe baie de abur pana ce se ingroasa, apoi adaugam cacao, eu fiindca nu am avut rabdare am adaugat  untul  si am batutu bine, pana ce s-a topit, apoi am luat deoparte.    

Blatul racit l-am taiat in doua l-am asezat ii forma si l-am insiropat cu sirop de cappuccino, obtinut prin, fierberea apei cu zaharul, am adaugat cappuccino si esenta de rom si am lasat la racit. Am turnat  o treime din crema, am nivelat si am asezat al doilea blat insiropat, apoi am turnat restul de crema si am dat la rece pana a doua zi. A doua zi se pudreaza cu cacao.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Amandina sau nu ?-0
Tort Amandina sau nu ?-1
Tort Amandina sau nu ?-2
Tort Amandina sau nu ?-3
Tort Amandina sau nu ?-4
Tort Amandina sau nu ?-5

COMENTARII (18)

Sim0na

Sim0na 1

26.03.2012, 21:40

Amandina sau nu, arata delicios!

Teo

Teo 1

26.03.2012, 21:40

gustos!

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:07

conteaza ca este bun si frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!