Tort San Valentino

de yaya67 in Torturi, 18 Feb 2013 | 2568 vizualizari

 

Tortuletul nostru pentru ziua indragostitilor...

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat

  • 7 oua
  • un praf sare,
  • 7 linguri zahar,
  • 5 linguri cu varf faina
  • 3 linguri rase cacao
  • 3 linguri ulei,
  • esenta rom.

Crema chantilly

  • 500ml lapte,
  • 130 gr zahar,
  • 60 gr faina
  • esenta vanilie,
  • 3 galbenusuri,200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort San Valentino:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare,se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus,apoi se adauga pe rand faina si cacao si la sfarsit uleiul.

Se coaca in forma tapetata cu ulei si faina ,cand blatul e race se taie in trei.

Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar ,apa ,coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
L-am decorat cu pasta de zahar pe care am cumparat-o de data asta,inaite de a pune pasta de zahar pe tort se pune pe tort un strat subtire de crema de unt,(cantitati egale de unt cu zahar pudra mixate si un pic de vanilie) sau un strat subtire de gem ca sa se lipeasca bine pasta de zahar.

 

 

COMENTARII (8)

yaya67

yaya67 1

19.02.2013, 11:07

bine v-am gasit,o iau incet,incet si sper sa am timp mult sa stau cu voi...o zi buna

adry88

adry88 1

17.03.2013, 22:22

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.03.2013, 01:07

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27