Tort de capsuni cu crema de ciocolata

de Gabriela T in Torturi, 30 Apr 2013 | 4469 vizualizari

 

Acest tort obisnuiam sa-l fac cu mere intregi,sau mere taiate in sferturi cu crema de zahar ars,insa mi-a venit aceasta idee cu capsuni si am zis, de ce nu!?
A iesit foarte bun!!!cred ca o sa il repet cat de curand dar o sa incerc si cu blat de ciocolata.Sper sa va placa!
La partea de decor nu a iesit prea frumos pentru ca m-am grabit recunosc,dar nu mai aveam rabdare...

 

INGREDIENTE

  • CARAMELUL PENTRU CAPSUNI
  • 10 linguri de zahar,
  • 0.500 kg de capsuni
  • BLAT:
  • 6 oua,
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr zahar,
  • 200 gr faina,
  • un praf de copt
  • SIROP:
  • o cana de zahar de 250 gr,
  • o cana de apa de 250 ml,
  • esenta de rom (dupa gust),
  • un pliculet de ness (se poate pune si o cescuta de cafea concentrata)
  • CREMA:
  • 250 gr de ciocolata,
  • 125 ml frisca lichida ,
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • dupa preferinte.Eu l-am ornat cu frisca ce mi-a ramas din cutiuta de 250 ml (adica 0.75 l)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni cu crema de ciocolata:

Caramelul pentru capsuni:

Intr-o cratita cu peretii mai inalti, puneti zaharul la topit la foc incet. Cand a inceput sa prinda culoare il turnati in forma detasabila de tort (sau il lasati in aceiasi cratita mai bine, pentru ca mie mi s-a scurs din zahar chiar daca i-am pus si hartie pentru copt in acea forma) intinzand pe peretii ei. Lasati sa se intareasca.

Capsunile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptor la 150 grade timp de 15 minute cat sa se inmoaie putin. Dupa aceea le scoateti una cate una (lasand siropul ce s-a scurs de la ele) si le asezati in cratita cu zaharul caramelizat. Turnati compozitia de blat si dati la cuptor 180 gr timp de 30-35 min(faceti proba scobitorii)

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat  spuma cu un vf de sare si treptat se pune zaharul.Se bat, pana ce devin ca o bezea. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si dupa aceea se pun peste albusurile batute, amestecand usor cu un tel. Se incorporeaza si faina (care s-a amestecat inainte cu praful de copt), incetul cu incetul pana la omogenizare

Crema:

Se taie ciocolata in bucatele, se adauga frisca lichida si se pune la bain marin la foc incet, se amesteca incontinuu pana ce devine o consistenta cremoasa. Se da deoparte si se pregateste siropul

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul,se adauga apa si cand s-a racit se adauga esenta de rom si cafeaua.

Dupa ce s-a facut blatul, asteptam putin sa nu ne ardem, ii punem o farfurie deasupra si il intoarcem.

Dupa cateva ore (4-5 ore cel putin) il taiem pe jumatate, il insiropam (cred ca doar partea de jos e suficient), ii punem crema de ciocolata si decoram dupa gust.

TIPS-URI

1

Faceti intai siropul si in timp ce se raceste acesta ,faceti crema de ciocolata.

2

Daca vi se pare prea groasa crema ii puteti adauga frisca lichida.

3

Este mai bine sa faceti blatul intr-o cratita decat in forma detasabila,pentru ca riscati sa vi se scurga siropul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone şi fructul pasiunii