Tort de capsuni cu crema de ciocolata

de Gabriela T in Torturi, 30 Apr 2013 | 2025 vizualizari

 

Acest tort obisnuiam sa-l fac cu mere intregi,sau mere taiate in sferturi cu crema de zahar ars,insa mi-a venit aceasta idee cu capsuni si am zis, de ce nu!?
A iesit foarte bun!!!cred ca o sa il repet cat de curand dar o sa incerc si cu blat de ciocolata.Sper sa va placa!
La partea de decor nu a iesit prea frumos pentru ca m-am grabit recunosc,dar nu mai aveam rabdare...

 

INGREDIENTE

  • CARAMELUL PENTRU CAPSUNI
  • 10 linguri de zahar,
  • 0.500 kg de capsuni
  • BLAT:
  • 6 oua,
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr zahar,
  • 200 gr faina,
  • un praf de copt
  • SIROP:
  • o cana de zahar de 250 gr,
  • o cana de apa de 250 ml,
  • esenta de rom (dupa gust),
  • un pliculet de ness (se poate pune si o cescuta de cafea concentrata)
  • CREMA:
  • 250 gr de ciocolata,
  • 125 ml frisca lichida ,
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • dupa preferinte.Eu l-am ornat cu frisca ce mi-a ramas din cutiuta de 250 ml (adica 0.75 l)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni cu crema de ciocolata:

Caramelul pentru capsuni:

Intr-o cratita cu peretii mai inalti, puneti zaharul la topit la foc incet. Cand a inceput sa prinda culoare il turnati in forma detasabila de tort (sau il lasati in aceiasi cratita mai bine, pentru ca mie mi s-a scurs din zahar chiar daca i-am pus si hartie pentru copt in acea forma) intinzand pe peretii ei. Lasati sa se intareasca.

Capsunile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptor la 150 grade timp de 15 minute cat sa se inmoaie putin. Dupa aceea le scoateti una cate una (lasand siropul ce s-a scurs de la ele) si le asezati in cratita cu zaharul caramelizat. Turnati compozitia de blat si dati la cuptor 180 gr timp de 30-35 min(faceti proba scobitorii)

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat  spuma cu un vf de sare si treptat se pune zaharul.Se bat, pana ce devin ca o bezea. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si dupa aceea se pun peste albusurile batute, amestecand usor cu un tel. Se incorporeaza si faina (care s-a amestecat inainte cu praful de copt), incetul cu incetul pana la omogenizare

Crema:

Se taie ciocolata in bucatele, se adauga frisca lichida si se pune la bain marin la foc incet, se amesteca incontinuu pana ce devine o consistenta cremoasa. Se da deoparte si se pregateste siropul

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul,se adauga apa si cand s-a racit se adauga esenta de rom si cafeaua.

Dupa ce s-a facut blatul, asteptam putin sa nu ne ardem, ii punem o farfurie deasupra si il intoarcem.

Dupa cateva ore (4-5 ore cel putin) il taiem pe jumatate, il insiropam (cred ca doar partea de jos e suficient), ii punem crema de ciocolata si decoram dupa gust.

 

TIPS-URI

1

Faceti intai siropul si in timp ce se raceste acesta ,faceti crema de ciocolata.

2

Daca vi se pare prea groasa crema ii puteti adauga frisca lichida.

3

Este mai bine sa faceti blatul intr-o cratita decat in forma detasabila,pentru ca riscati sa vi se scurga siropul.

RETETA IN IMAGINI

Tort de capsuni cu crema de ciocolata-0
Tort de capsuni cu crema de ciocolata-1
Tort de capsuni cu crema de ciocolata-2
Tort de capsuni cu crema de ciocolata-3
Tort de capsuni cu crema de ciocolata-4
Tort de capsuni cu crema de ciocolata-5
Tort de capsuni cu crema de ciocolata-6
Tort de capsuni cu crema de ciocolata-7

COMENTARII (18)

gio 1

14.12.2013, 01:42

Alexandra Burz 1

13.03.2014, 12:39

diaconta 1

26.01.2015, 14:10

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04