Tort Anca - ciocolata si gem de caise

de T I M E A in Torturi, 27 Mai 2013 | 5228 vizualizari

 

De curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest minitort ciocolatos. Surpriza a fost una placuta si delicioasa :).
Tortul e un fel de imitatie Sacher, cu un blat ciocolatos, gem de caise si glazura de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 220 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de sare
Pentru umplutura:
  • 1 borcan gem de caise
Glazura:
  • 50 ml apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 100 gr ciocolata neagra
Ornament:
  • bombonele sub forma de inimioare roz si mov
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anca - ciocolata si gem de caise:

Punem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. Turnam apoi o parte din ciocolata topita amestecand cu o spatula si incorporam o parte din faina amestecata cu praful de copt. Apoi adaugam restul de ciocolata, amestecam si adaugam restul de faina.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (17-20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de aprox 50 min. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem partea de sus (de obicei partea de sus iasa un pic crocanta) pe care o putem manca imediat cu un pic de dulceata :)

Blatul fara capac il taiem in 3.

Incalzim gemul de caise si ungem pe rand fiecare foaie: blat - gem - blat - gem - blat - gem.

Pentru glazura punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba 2 -3 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata amestecand pana se topeste.

Imbracam tot tortul in glazura de ciocolata.

Deasupra presaram bombonele sub forma de inimioare.

Dam la frigider minim 2 ore inainte de a felia. 

Un tort simplu de facut si foarte gustos.

O combinatie delicioasa intre ciocolata neagra si gem de caise.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui dulceata de caise cu orice alta dulceata va place

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231364
retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231366
retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231367
retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231368
retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231369
retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231370
retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231371
retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231372
retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231373
retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231374
retete culinare - Tort Anca - ciocolata si gem de caise 231404

COMENTARII (33)

Angelina_Elena 1

12.06.2013, 00:11

Minunat!

- TABITA - 1

28.11.2013, 15:10

De efect,tortul!

Krystyan Trendy 1

09.12.2013, 08:32

delicios tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S