Tort aniversar chitara

de Ligia Bxl in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 814 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat cu scortisoara+ 1 plic zahar vanilat simplu
  • 40 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 75 ml lapte

Pentru umplut:

  • 100 gr zmeure
  • 100 gr cirese din compot
  • 500 ml frisca lichida+2-3 linguri de zahar daca e neindulcita
  • 2 pliculete intaritor frisca
  • 1 esenta de vanilie

Pentru insiropat:

  • 1 pahar apa
  • 1 esenta de vanilie+2-3 linguri zahar pudra

Pentru ornat:

  • 1 plic glazura alba Dr.Oetker
  • aprox.1 lingurita cacao
  • 1 ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar chitara:

Am incins cuptorul la 180°c.

Am pregatit tava in forma de chitara unsa cu putin ulei sau unt.

Am separat albusurile de galbenusuri,care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am mixat pana cand la rasturnarea castronului nu a cazut compozitia.

Pe urma am adaugat galbenusurile,laptele,apoi cu o spatula am amestecat usor albusurile,faina strecurata impreuna cu praful de copt si cacaoa.

Am turnat in tava pregatita aceasta compozitie si am dat la cuptor pentru coacere pana la testul cu scobitoarea,apoi am lasat blatul copt la racit.

In acest timp am pregatit frisca,am mixat-o impreuna cu zaharul,apoi la final am adaugat fructele si intaritorul ptr frisca.

Am taiat blatul si l-am insiropat cu siropul obtinut din apa,zaharul farin si esenta de vanilie.

Intre blaturi am ornat frisca cu fructe.Deasupra am ornat tortul cu glazura alba amestecata cu putina cacao(am obtinut o culoare maronie)pe marginea tortului am uns cu ciocolata topita iar corzile le-am format cu glazura alba.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort aniversar chitara-0
Tort aniversar chitara-1
Tort aniversar chitara-2
Tort aniversar chitara-3
Tort aniversar chitara-4

COMENTARII (16)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

03.01.2015, 23:19

superb!! si cata munca!!!

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

16.01.2015, 00:10

multumesc fete dragi

tarasmariana

tarasmariana 1

19.02.2015, 21:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!