Tort aniversar reloaded

de La Ancuta in Torturi, 31 Ian 2011 | 8069 vizualizari

 

Am mai facut repede un tort ca sa fiu sigura ca ne ajunge la toate :)).
L-am facut pentru colegii de servici care sunt mari iubitori de ciocolata si cafea.

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 150 g faina
  • Blat de migdale:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g migdale macinate
  • 2 linguri faina
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 10 ml esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Mousse de cafea:
  • 150 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 foi de gelatina
  • 3 linguri cafea solubila
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 50 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar reloaded:

Blatul de cacao:

Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea.

Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom iar apoi le adaugam peste spuma de albusuri.

Amestecam usor, pana se incorporeaza.

Faina amestecata cu praful de copt, si cacaoa o incorporam usor in aluat.

Turnam toata compozitia in tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc potrivit 30 de minute. Testam cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava si il lasam la racit pe un gratar.

Blatul de migdale:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul si esenta de rom si omogenizam.

Amestecam faina cu bicarbonatul si migdalele si o incorporam in aluat.

Coacem la foc potrivit, in tava tapetata cu hartie, timp de 10 minute.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu untul si frisca. Aducem pana la temperatura de fierbere si dam de pe foc. Amestecam pana se omogenizeaza si apoi lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom si mixam.

Mousse de cafea:

Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Ciocolata rupta o punem la topit cu 150 ml frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere o dam de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca.

Restul de frisca il mixam impreuna cu cafeaua si adaugam ciocolata racita.

Asamblare:

Blatul de cacao il taiem in doua.

Asezam un blat de platou si insiropam. Montam in jurul blatului inelul detasabil de la tava rotunda.

Intindem crema de ciocolata peste blat si nivelam

Asezam blatul de migdale si insiopam.

Peste blat punem crema de cafea si apoi celalalt blat de cacao insiropat.

Dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Glazura:

Punem pe foc toate ingredientele si amestecam pana se topesc. Lasam sa se raceasca si cand ajunge la consistenat unei smantani mai groase intindem pe tort, incepand din mijloc. Eu nu am imbracat tortul si pe margini, am lasat doar sa curga putina glazura.

Am topit apoi 50 g ciocolata alba impreuna cu 3 linguri de lapte. Dupa ce s-a racit putin am pus intr-un posh si am trasat cateva linii peste tort.

Am ornat cu moate de frisca batuta si arahide imbracate in ciocolata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar reloaded 81649
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81650
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81651
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81652
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81653
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81654
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81655
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81656
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81657
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81658
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81659
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81660
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81661
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81662
retete culinare - Tort aniversar reloaded 81663

COMENTARII (45)

La Ancuta 1

31.01.2013, 11:53

multumesc criss

Bya Ralu 1

31.01.2013, 12:15

bun

La Ancuta 1

31.01.2013, 12:43

Multumesc Bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21