Tort aperitiv cu carne tocata

de biancas76 in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2010 | 5803 vizualizari

 

Pentru invitatii la ziua fiicei mele am facut un tort aperitiv. Simplu de facut si de mare efect.
Am mai facut acest gen de mancare doar ca atunci am folosit pieptul de pui ca baza si nu l-am facut atat de "pretentios"

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata
  • o jumatate ardei rosu
  • 3 cepe
  • 3 oua
  • sare, piper
  • 3 felii de paine
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru pireu
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • sare, nucsoara (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu carne tocata:

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga ardeiul taiat cubulete.

Se lasa si el un pic la foc dupa care se toarna peste carnea tocata pregatita intr-un bol. Se adauga condimente dupa gust (eu am pus sare si piper), o capatana usturoi, 3 felii de paine inmuiate in lapte si 3 oua.

Compozitia se amesteca si se pune intr-o tava detasabila tapetata cu hartie de copt peste care presaram 2 linguri pesmet. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Intre timp cartofii se curata de coaja si se pun la fiert taiati cubulete ca pentru pireu. Cand sunt fierti se mixeaza bine si se adauga treptat: untul, branza, laptele, ouale, sare si nucsoara. Se scoate compozitia din cuptor si se intinde pireul deasupra. Se pastreaza cateva linguri pentru a face forme cu spritul. Se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste pireul adica vreo 15-20 minute.

Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit eu am scos inelul detasabil si am am lasat asa pe o farfurie intinsa. Am decorat cu putina varza chinezeasca (asta aveam in casa), masline si trandafiri facuti din rosii.

Incercati ca e simplu si foarte gustos. Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort aperitiv cu carne tocata-0
Tort aperitiv cu carne tocata-1
Tort aperitiv cu carne tocata-2
Tort aperitiv cu carne tocata-3
Tort aperitiv cu carne tocata-4
Tort aperitiv cu carne tocata-5
Tort aperitiv cu carne tocata-6

COMENTARII (11)

Ina

Ina 1

15.07.2010, 20:36

foarte bine arata!

Bunica

Bunica 1

15.07.2010, 20:51

Super.....!

ada

ada 1

15.07.2010, 22:05

e o idee foarte interesanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12