Tort Barbie

de sandytza in Torturi, 29 Oct 2009 | 8535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Blat2
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml ulei
  • 75 ml apa
  • 1,5 linguri cacao
  • 175 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Crema ganache
  • 300 gr ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • Pasta marshmalow
  • 200 gr marshmallow
  • 400 gr zahar pudra (cumparat pentru ca are amidon)
  • 3 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Barbie:

Preparare primul tort.

Se separa ouale





Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt



Albusurile se bat spuma cu zaharul



Se adauga albusurile peste galbenusuri



Se amesteca pana devine o crema omogena



Se adauga treptat faina amestecand continu



Se adauga cacaoa la fel ca si faina



Cand s-a omogenizat totul se adauga in tava si se coace 45 min la 180grade .Se probeaza cu scobitoarea.



Al doilea tort se prepara la fel ca primul dar cu ingredientele scrise mai sus. Primul tort l-am facut intr-o tava de tort mica iar al doilea intr-o craticioara mai mica ca tava.


Preparare crema


Se pune ciocolata bucatele intr-un bol impreuna cu frisca si se baga la microunde 2 minute .


Se scoate, se amesteca pana se omogenizeaza, daca ciocolata nu e topita se mai baga un minut. Cand ciocolata s-a topit de tot se lasa la rece.

Dupa ce s-a racit bine se scoate si se bate cu mixerul pana se intareste si isi schimba culoarea.



Montare

Se suprapun cele doua torturi , se taie fiecare in doua si se umple cu crema.



Se modeleaza si se unge cu unt toata partea exterioara a blatului. Mie mi-a mai ramas crema si am uns cu crema si cu unt .



Deasupra de imbraca in pasta marshmalow preparata astfel:


Se unge un bol cu unt in care se pune marshamllow si se baga la microunde 30 secunde. Mai bine lasati tot cate cinci secunde pana vedeti ca s-a topit tot.Daca lasati prea mult nu se mai poate lucra cu el.






Se scoate se amesteca bine cu o lingura unsa cu unt, trebuie sa fie topit tot, si se adauga zaharul treptat nu tot odata.




Cand s-a prins cat de cat se toarna pe masa de lucru tapetata bine cu zahar pudra si se mai framanta cu mainile unse bine cu unt. Se adauga zahar pudra treptat pana nu se mai lipeste.

Si aici tortul imbracat si gata de ornat.



Se pune papusa in mijloc dupa ce i se scot picioarele si se modeleaza dupa preferinta.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Barbie 9887
retete culinare - Tort Barbie 9888

COMENTARII (24)

sandytza 1

26.04.2010, 11:17

grrr am vazut si eu. ce nesimtire urasc sa vad asemenea actiuni. Multumesc mult de tot pusikmea .

elena1988 1

06.03.2011, 08:35

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:28

vai da ce draguta e mie si mila sa o mananc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11