Tort CADOU

de epurasha2bb in Torturi, 10 Apr 2010 | 2992 vizualizari

 

dedicat soacrei mele Maria care sarbatoreste o frumoasa varsta (nu se spune) pe 13 aprilie .

 

INGREDIENTE

  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 oua
  • faina
  • 2 pliculete gelatina rosie Tort gelee de la Dr Otker
  • 2 linguri cacao,
  • 1 linguracafea
  • 600 ml sirop de trandafiri (preparat)
  • 1 borcan de compot de cirese
  • 1 pahar de smantana grasa 25% grasime
  • zahar 300 g
  • unt 200 g
  • 10 lg zahar brun
  • 700 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 1 punga de zahar pudra Dr.Otker
  • 50 g ciocolata alba
  • o punguta migdale taiate
  • cateva tablete ciocolata neagra cu capsuni
  • 1 praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort CADOU:

Blatul

Vom face 2 blaturi, unul foarte subtire din 2 oua, 1 lingura cacao, 1 lingurita cafea, 1 pliculet zahar vanilat, 4 linguri zahar normal, 1 lingura de apa, o lingura de ulei, fara praf de copt, 10 linguri faina.Acest prim blat trebuie sa iasa foarte subtire  si cat mai inchis la culoare.Mixam  bine 10 minute  ouale cu zaharul si apoi adaugam faina c cacao si cafeaua si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingura d eplastic usor de jos in sus.Il coacem in tava rotunda cu margine detasabila unsa cu unt.Apoi scoatem, lasam sa seraceasca putin si decupam forme din el cu o forma de plastic de prajituri.Eu nu am gasit inimioara cum voiam initial si am facut cu un x de plastic din jucariile fetitelor.Apasam bine apoi scoatem usor cu o scobitoare forma de blat.Decupam cat mai multe, aceste bucati vor fi folosite pentru a imbraca marginea tortului.

Blatul al doilea  se face mai gros si va fi baza tortului.Folosim 5 oua de data asta  si 150 g zahar si faina si un praf de copt.In rst ca ala primul procedam.Coacem si cand e gata il lasam sa se raceasca dupa care ii decupam decat subtire partea de deasupra ca sa-l putem insiropa bine dar sa ramana inaltut.Punem sirop din compotul de cirese din belsug.

Crema de lapte-este exact reteta de la miha careia-i multumesc din suflet si-i dedic prima portie!

Ne trebuie 700 ml lapte , 70 g amidon, 150 g zahar 50 g ciocolata alba si 200 g unt.Seamesteca amidonul cu 50 g zahar si 100 ml lapte si se da deoparate.Se pune restul de lapte pe foc cu cioolata alba bucatele si cand s-a topit ciocolata alba dam focul mic si adaugam amestecul de amidon pus deoparte.Apoi amestecam pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca timp in care mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pudra DrOtker  si o adaugam cate putin increma cu amidon racita.Omogenizam perfect si lasam la congelator putin.

Dupa ce am insiropat blatul baza pe care il lasam pe fundul de tava cu inel detasabil darfara inel, il ungem cu o pensula pe margine cu miere si cu ciocolata negra cu capsuni dupa care lipim aschiutele de migdale putin prajite cu zahar in tigaia Doubletta.Apoi adaugam inelul tavii si strangem.Asezam formele de x decupate din baltul subtire si trnam crema de lapte alba.Apoi lasam la reece la congelator cam o jumatate de ora.

Pregatim gelatina de trabdafiri cu cirese

mixam un polonic de cirese din compot fara samburi.Preagtim gelatina(folosim 2 plicuri de gelatina rosie pe care le topim in siropul de trandafiri sau de capsuni.Punem pe foc intr-o cratita 200 ml suc de tradafiri sau capsuniimpreuna cu 50 g zahar si cele 2 plicuri de gelatina.Dupa ce sa- topit zaharul dam deoparte si adaugam restul de suc.Apoi lasam la rece, eu m-am grabit si nu am mai bagat la congelator gelatina.Am scos tortul si am turnat peste crema de lapte dar s-au cam amestecat.Trebuiesalasati gelatinasa se inchege bine inainte de a o aseza ca strat final peste tort.Apoi iar la congelator o ora.Apoi am scos si am ornat cu o crema alba din smantana grasa batita cu 3 linguri de zahar si cu cirese din compot.

Asta e  a fost ceva de munca dar merita.

Multumesc inca o data lui miha pentru reteta de crema de lapte si lui edith pentru ideea de decor peste jeleu.

Sper sa va placa , mie mi-a placut tare mult dar e loc de mai bine si data viitoare sper sa reusesc sa separ bine culorile.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort CADOU-0
Tort CADOU-1
Tort CADOU-2
Tort CADOU-3
Tort CADOU-4
Tort CADOU-5
Tort CADOU-6
Tort CADOU-7
Tort CADOU-8
Tort CADOU-9
Tort CADOU-10
Tort CADOU-11
Tort CADOU-12
Tort CADOU-13
Tort CADOU-14
Tort CADOU-15
Tort CADOU-16
Tort CADOU-17
Tort CADOU-18
Tort CADOU-19
Tort CADOU-20
Tort CADOU-21
Tort CADOU-22

COMENTARII (28)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

03.06.2010, 20:15

bucataras multumesc frumos de apreciere si pentru explicatia frumoasa!

Ramonaky

Ramonaky 1

03.06.2010, 20:54

felicitari,arata f bine si sunt sigura ca este si la fel de delicios5 furcu de la mine si La Multi Ani soacrei tale

epurasha2bb

epurasha2bb 1

04.06.2010, 12:40

Ramonaky multumesc din suflet si bine ai venit printre bucatarasi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!