Tort caramel cu visine si ciocolata

de miremirc in Torturi, 2 Oct 2012 | 15265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 2 lg amidon alimentar
  • 2 lg cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 7 lg zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 lg amidon alimentar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina granulata
  • 100 ml suc de visine din compot
  • 100 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 300 g visine stoarse din compot
  • Sirop :
  • 200 ml apa
  • 5 lg zahar
  • rom
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata
  • 1 lg unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Decor :
  • 150 ml frisca
  • 1 lg cacao
  • 1/2 plic praf intaritor pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel cu visine si ciocolata:

Blat: mixam spuma albusurile cu zaharul, adaugam apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt, amidonul si praful de cacao. Turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort (d=28 cm), tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca in forma, apoi o scoatem si o taiem in 2.

Crema :lingura de amidon o amestecam cu putin lapte rece. Intr-o craticioara caramelizam cele 7 lg de zahar, apoi adaugam peste laptele fierbinte, amestecand, iar peste adaugam amidonul dizolvat in laptele rece. Lasam pe foc mic pana se ingroasa crema, amestecand mereu. Luam de pe foc si cu ajutorul mixerului, pus pe o viteza medie, mixam cam 5-8 minute, adica pana obtinem o crema caramel. Lasam sa se raceasca. Adaugam esenta de vanilie.

Gelatina o hidratam in 100 ml suc din compot de visine, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe, deoarece isi pierde proprietatile. Lasam sa se racoreasca, apoi o adaugam peste crema caramel racita. Adaugam si ciocolata taiata bucatele mici, iar la final frisca batuta spuma .Omogenizam cu ajutorul unei linguri.

Sirop: intr-o craticioara punem apa cu zaharul, amestecand din cand in cand pana se topeste zaharul. Lasam pe foc mic sa fiarba cam 10 minute. Luam deoparte si adaugam 2 lg rom (sau mai mult). Cu acest sirop stropim cele 2 blaturi de cacao.

Asamblare : asezam 1/2 blat insiropat, deasupra punem crema. Peste crema asezam visinele stoarse din compot - 1/2 blat insiropat - glazura - decor.

Glazura : ciocolata, untul si frisca le topim pe aburi, lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem deasupra.

Dam la rece pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi putem servi. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Spor la gatit ! :)

Un tort usor amarui si racoros.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort caramel cu visine si ciocolata-0
Tort caramel cu visine si ciocolata-1
Tort caramel cu visine si ciocolata-2
Tort caramel cu visine si ciocolata-3
Tort caramel cu visine si ciocolata-4
Tort caramel cu visine si ciocolata-5
Tort caramel cu visine si ciocolata-6
Tort caramel cu visine si ciocolata-7

COMENTARII (26)

jolygina

jolygina 1

03.10.2012, 09:49

arata foarte bine

Lau

Lau 1

03.10.2012, 15:29

superb arata

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

22.11.2012, 00:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!