Tort Castel

de gamilici in Torturi, 27 Mar 2011 | 3506 vizualizari

 

Reteta nu imi apartine,dar cand am dat de ea a fost exact ce cautam.
Ii multumesc Ramonei pt tot !!!!

 

INGREDIENTE

Blaturi :

  • 18 oua;
  • 18 linguri zahar;
  • 18 linguri faina;
  • 3 lingurite praf de copt;
  • apa + zahar pentru insiropat (puteti adauga vanilie sau esenta de fructe)

Crema

  • 750 g visine la borcan;
  • 8 linguri zahar;
  • 8 linguri amidon porumb;
  • 600 g smantana;
  • 6 linguri zahar.

Turnulete :

  • 1 tableta ciocolata alba;
  • 4 linguri lapte;
  • colorant alimentar (orice culoare doriti,eu am folosit albastru);
  • 5 cornete de inghetata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Castel:

Se vor face 2 blaturi, unul ca baza pentru castel, iar din al 2-lea vom pregati baza pentru turnulete.

Blaturi :

1-ul blat :

Din 12 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga12 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi 12 linguri faina si 2 lingurite praf de copt.

Al 2-lea blat:

Din 6 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga 6 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi 6 linguri faina si 1 lingurita praf de copt.

In timp ce se coc blaturile, pregatim crema astfel:

Separam visinele de zeama. Zeama o punem pe foc cu 8 linguri de zahar.Cand s-a topit zaharul adaugam 8 linguri de amidon si amestecam pana se ingroasa.Visinele se fac piure apoi se adauga la compozitie.Pe urma lasam la racit.

Intre timp pregatim frisca: 600 g smantana + 6 linguri zahar,se bate pana se intareste. Cand s-a racit crema de visine o amestecam cu frisca.

Turnuletel colorate :

Ciocolata se topeste cu 4 linguri de lapte,cand e topita se adauga colorantul.Apoi fiecare turnulet se trece prin ciocolata si se aseaza deoparte.

Asamblare:

Primul blat se taie in doua si se insiropeaza.Se pune crema si deasupra se aseaza partea taiata. Se orneaza cu crema de jur imprejur.(Acesta v-a fi baza castelului).

Din al 2-lea blat decupam 5 bucati cu un pahar si 1 bucata cu un bol (sa fie ceva mai mare decat paharul).Toate bucatile se taie in mijloc si se umplu cu crema.

Bucata mai mare se aseaza pe mijloc si peste ea punem 1 bucata mica.Celelalte 4 bucati se aseaza pe colturile bazei.Se orneaza cu crema de jur-imprejur,iar la urma se pun turnuletele colorate deasupra.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Alternativ,se poate orna tortul cu frisca ,crema fiind doar pentru umplut.Pentru asta lasati deoparte o parte din crema,de ex 200g pt ornat si 400 pt crema.

2

Turnuletele se pot orna cu bilute colorate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Castel 94970
retete culinare - Tort Castel 94971
retete culinare - Tort Castel 94972
retete culinare - Tort Castel 94974
retete culinare - Tort Castel 94975
retete culinare - Tort Castel 94976
retete culinare - Tort Castel 94977
retete culinare - Tort Castel 94978

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:28

kukibella 1

28.03.2011, 23:42

adry88 1

02.06.2011, 12:47

extraordinar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55